İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mısırın İstanbul Konsolosluğu ablukaya alındı
Mısır askerinin Ariş limanında bekleyen Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na saldırmasını protesto eden bir grup İstanbul 4. Leventte bulunan Mısır konsolosluğuna gelerek konsolosluk binasını abluka altına
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 06.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği Filistin’e Özgürlük Konvoy’una Ariş limanında yapılan saldırı, Türkiye’de büyük bir tepki gördü. Konvoya saldırıldığını duyan binlerce kişi Levent’te bulunan Mısır konsolosluğu önünde toplandı. Mısır aleyhine sloganlar atan grup Mısır konsolosluğunu ablukayı aldılar. Ariş’te bulunan konvoyun uğradığı saldırıyı kınayan grup, konvoy gazze’ye girene kadar konsolosluk önünde bekleme kararı aldı.    

 

Tüm dünyanın gözleri önünde

Gazze’ye girmek için Mısır’ın Ariş limanında bekletilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na Mısır askerleri saldırı gerçekleştirdi. Mısır devleti Gazze halkına bağışlanmak için konvoya katılan 59 araca el koymak istedi. Konvoydakiler araçları teslim etmek istemediler. Bunun üzerine Mısır askeri Ariş limanını ablukaya aldı. Görüşmelerin devam ettiği sürede, beklenmedik bir anda Mısır askerleri konvoydakileri taş yağmuruna tutmaya başladılar. Taş saldırıları sonucunda 5’i ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Mısır askeri 7 kişiyi de gözaltına aldı.

4 üst düzey Mısır askeri esir alındı

Mısır askerinin gösterdiği sert tepkiye karşılık veren konvoy katılımcıları da 4 tane üst düzey Mısır askerini esir aldı. İlk saldırı kesildikten sonra mısır polisi hem denizden hem de karadan Ariş limanını kuşatmaya aldı. Konvoydakiler yeni bir saldırı için gerekli önemleri aldılar. Konvoyun başında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım şunları söyledi: ‘ Mısır devleti Gazze’ye gerecek ekibi iki parçaya bölmek istedi. Ariş’e ilk gelen grubu Gazze’ye göndermek istedi. Ancak biz buna karşı çıktık. Bunun üzerine Mısır devleti bağışlanmak üzere konvoyda bulunan 59 araca el koymak istedi biz buna da karşı çıktık. Bir anda etrafımızı sardılar. Görüşmelere başladığımız bir anda bize saldırdılar. Üstümüze taşlar atmaya başladılar. Arkadaşlarımızdan 30’u yaralanırken 5 kişinin durumu ise şu an ciddiyetini koruyor. 7 arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bizde bu saldırılara karşılık verdik. Bizde 7 tane mısır askerini esir aldık. Yaralı olan 3 askeri bıraktık. Şu an elimizde üst düzey 4 tane Mısır askeri var. Arkadaşlarımıza karşılık bu askerleri serbest bırakabiliriz. İlk saldırıların ardından Mısır askeri hem denizden hem karadan etrafımızı kuşattı. Şu an abluka altındayız. Yeni bir saldırı gerçekleştirebilirler.’  

 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024