İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Cibutili yetimlere moral günü
Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde Cibuti’de İHH'nın bölgedeki partner kuruluşlar ile beraber gerçekleştirdiği organizasyon Cibutili yetimleri sevindirdi.
Cibuti 16.04.2012

Programa 300’den fazla yetim çocuk ve annelerinin yanı sıra çok sayıda mahalli yetkili, İHH yetkilileri, basın mensupları, ilim adamları ve hayırseverler de katıldı.

Dolu dolu geçen bir günlük program yetim çocuklar için alınan yeni kıyafetlerin dağıtımı ile başladı. Ezgi dinletisiyle devam eden gün ana programın açılışı Cibutili bir yetimin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı.

Yerel dillerde marş ve ezgilerin okunduğu bir konser tadında geçen programın sonunda çocuklar gönüllerince eğlendiler. Program hep birlikte yenen akşam yemeği ile sona erdi. Organizasyon kapsamında ayrıca yetim anneleri için düzenlen bir seminer programı da yer aldı.

Cibuti’de faaliyet gösteren ve İHH’nın da bölgedeki partner kuruluşlarından yetkililer; çocukların yetim olmalarını bir dezavantaj gibi görmemeleri ve babalarının yokluğunun onların gelecekteki hayatlarını etkileyecek bir boşluk oluşturmaması için bu tarz moral günleri düzenlediklerini ifade ettiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Sponsor Aile Sistemi kapsamında Cibuti’de 100 yetim çocuk düzenli nakdi yardımlarla desteklenmektedir.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024