İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Moritanyalılara Kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2021 Kurban çalışmaları kapsamında Moritanya’da yaşayan bin 265 mağdura hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştırdı.
Moritanya 23.07.2021

Kurban bağışlarını bu yıl Türkiye ile birlikte 65 ülkeye ulaştırmayı amaçlayan ve "Kurbanla Hatırla" sloganıyla harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Moritanya'da da kurban kesim faaliyeti yürüttü. İHH ekipleri, bu kapsamda Moritanya'da 210 hisse kurbanı keserek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

Ülkenin başkenti Nuakşot'ta kesilen kurbanlar, İHH ekiplerinin gözetiminde kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Yardımlardan bin 265 Moritanyalı istifade etti. 

"Kurban emanetlerini sahiplerine ulaştırdık"

Dağıtımlara Türkiye’den katılan İHH Afet Yönetim Sorumlusu Emre Yerli, yaptığı açıklamada, Türkiye'den aldıkları kurban emanetlerini sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Kurban kesiminin yanısıra Moritanya halkının ihtiyaçlarını tespit çalışmaları da yaptıklarını belirten Yerli, yetim aileleri de ziyaret ettiklerini kaydetti.

Çalışmalar tamamlandı

İHH, hayırseverlerin destekleriyle 2021 Kurban çalışmalarını “Kurbanla Hatırla” sloganıyla tamamladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024