İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dağlar geçit vermiyor, kar çiçeklerine ulaşılamıyor
Afganistan’da 3 gün önce düşen uçaktaki İHH ekibine hala ulaşılamadı. Yoğun sis, kar ve dağların yüksekliği sebebiyle arama kurtarma helikopterleri enkazın bulunduğu tahmin edilen bölgeye yaklaşamıyor
Afganistan, OrtaAsya, Türkiye 19.05.2010

Bu arada uçakta bulunanların ilginç hikâyeleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

İHH Afganistan Proje Koordinatörü Bahattin Yıldız ve Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş uçmadan önce Fatih’te en son Gerçek Hayat dergisi muhabiri Adem Özköse ile görüşmüşler. Adem Özköse, Yıldız’ın son konuşmasında çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Yıldız’ın son konuşmasında sanki bir daha dönmeyecekmiş gibi ölümden bahsettiğini belirten Özköse, son görüşmemizde Bahattin ağabey insanın dünyaya bağlanmaması gerektiğini ifade ederek ‘her an ölüme hazır olmamız gerektiğini’ söyledi.

Faruk Aktaş ise 6 yaşındaki engelli oğlunu arabayla hastaneye götürmek için ehliyet almaya karar vermiş. Aktaş, ehliyet sınavını kaçırmamak için Afganistan programını bir hafta ertelemiş.

Aktaş’ın yakın akrabası Mustafa Oflu, “Aktaş bana En büyük dileklerimden birisi Bahattin ağabeyle yolculuk yapmaktı. Şimdi bu dileğim gerçekleşti. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise “Faruk arkadaşımızın isteği oldu. Allah onları beraber yola çıkardı ve yolculukları halen devam ediyor” dedi.

Bu arada Patani’de Aktaş ve Yıldız için dün giyabi cenaze namazı kılındığı bildirildi.

Aktaş’la Pakistan İslam Üniversitesinde birlikte okuyan Gazeteci-Yazar Turan Kışlakçı, “Halim selim bir insandı. Kimsenin kalbini kırmazdı. Yetim olarak büyüdü. Yetimlerle ilgilendi. Yetimhanenin arsasını temin etmek için Afganistan’a gitti. Bu yolda hayatını kaybetti” dedi.

Kışlakçı, Bahattin Yıldız için ise “O, zaten hayatını Afganistan’a adamıştı. Afganistan’ı anlatan kitapları var. Bir çok Afgan onu tanır. Güllerin Vedası isimli kitabında Afgan mücahitleri anlatıyor” dedi.

Afganistan iki evladını  kaybetti

İHH’nın partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş da uçakta bulunuyordu.

Ahmet Igbal Yoldaş, 1982 Tahhar vilayeti doğumlu. Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Igbal Yoldaş  aynı zamanda Harp Okulu Akademisinde öğretim üyesiydi. Bekardı.

Aynuddin Yoldaş ise 1977 Tahhar vilayeti doğumlu. Kabil Üniversitesi Edebiyat 3. sınıf öğrencisiydi. Evli ve bir yaşında Muhammed isimli çocuğu vardı. 7 dil biliyordu. Onu tanıyanlar, “Afganistan büyük bir evladını kaybetti” şeklinde konuştu.

Ahmet ve Aynuddin, amca çocuklarıydı.  Onların aileleri de endişeli bir şekilde uçağın düştüğü Salang geçicinden gelecek haberi bekliyor.  

  

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024