İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Müslüman Kardeşlerden basın toplantısı
Müslüman Kardeşler örgütünün liderlerinden Dr. Ashraf Abdelghaffar İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Mısır’da yaşanan halk isyanı hakkında Türkiye halkına en doğru bilgiyi vermek istedikleri
Mısır, Türkiye 08.02.2011

Halk isyanının yaşandığı Mısır'da en büyük muhalif güç olarak gösterilen Müslüman Kardeşler örgütü, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyerek, Mübarek’in görevde kaldığı sürece bölgedeki gösterilerin devam edeceğini duyurdu. Topkapı'daki Eresin Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Müslüman Kardeşler örgütü liderlerinden Dr. Ashraf Abdelghaffar, Mısır'da yaşanan olaylara ilişkin yanlış bilgilendirme yapıldığını savundu. "Hayatımızda bir kere olsun ölmeden koltuğunu bırakan bir başkan görmek istiyoruz. Bu sistem olduğu sürece gösteriler devam edecektir. Halk geri çekilirse, Mübarek ve çevresindekiler herkesten intikam alacaktır" diyen Abdelghaffar sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘ Mısır halkının yüzde 40'ından fazlası fakirlik sınırın altında. Halk bir çok kere Mübarek rejimine karşı a uyarılar yapmıştı. Denilmişti ki 'artık bu hükümete sabredemiyoruz ve hiçbir şekilde bu başkanlığı oğluna vermene razı değiliz.' Bizler o aileden ve çevresindeki gruptan çok çektik.’’

Dr. Ashraf Abdelghaffar, Mısır hükümetinin, kendi ülkesindeki insanlar arasında sorun çıkarttığını söyledi. Halkın tepkisine destek veren Abdelghaffar, "Öyle sanıyorum ki İçişleri Bakanı geçtiğimiz aylardaki kilise saldırısın organize etmiş. Öyle bir devlet ki kendi ülkesinde ki insanlar arasında sorun çıkartmaya çalışıyor.’’

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dr. Ashraf Abdelghaffar, Eylül ayına kadar süre isteyen Mübarek'in, intikam planları yapabileceğini söyledi. Abdelghaffar, "Mübarek eylüle kadar kalmak istiyor. Yeni bir merhale için kendisini hazırlamak istiyor. Eğer bu kabul edilir halk geri çekilirse, Mübarek ve çevresindekiler herkesten intikam alacaktır. Biz hiçbir ülkede görmedik ki bir devlet kendisine yapılan ayaklanma sonrasında hapishaneden suçluları çıkarsın ve meydandaki insanları öldürün desin. Biz sivil ve demokratik bir devlet istiyoruz. Halk kendi hükümetini kendisi seçecektir. Yeri geldiğinde de seçtiği hükümeti devirebilir. Biz kendimize model olarak demokratik ve halkın özgür olduğu tüm ülkeleri görebiliriz" açıklamasında bulundu.

Açıklamayı neden Türkiye'de yaptıklarının sorulması üzerine Abdelghaffar, "Sadece Türkiye'de değil, İngiltere, Fransa'da da lider kadrolarımızda farklı kişiler bu açıklamaları yapmakta. Bizim buradaki amacımız Türk halkına, kamuoyuna Mısır'da olan gerçekleri ortaya koymak. Tüm dünya, hakkı olaraktan Mısır'daki gerçekleri görebilsin" dedi.

Dr. Ashraf Abdelghaffar, Mısır'da sistemin, Arap ülkeleri yararından ziyade İsrail yararını gözeten bir sistem olduğunu savunarak, Mısır'ın, kendi vatandaşına ve diğer Arap ülkelerine sattığı gazın daha ucuzunu İsrail'e sattığını söyledi. Bu konuda 20 yıllık anlaşma yapıldığına değinen Abdelghaffar, İsrail'i eleştirdi. Dr. Ashraf Abdelghaffar, "Gazze'ye yönelik ambargoya dönersek eğer tüm dünya bu ambargonun doğru olmadığını düşünwdhı. İnsanlık onuru bile Gazze'ye yönelik ambargoyu kabul etmşdhı. Bu ambargoyu kırabilecek tek devlet Mısır'dır. Gazze'nin Mısır'la olan sınırı vardır. Gazze halkı bizim halkımızdır. Gazze halkı tüm Filistin halkı, tüm Arap halkları bizim halklarımızdır. Bir ülke nasıl olur da bir buçuk milyon insanı hapishanede gibi ambargo altında tutabilir. Bu kabul edilebilecek bir olay değildir. Hüsnü Mübarek ne Mısır'ı, ne halkını dinlemedi. O Amerika ve İsrail'i dinledi" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, Mısır'daki halkın hiçbir şekilde yabancı kuruluşlardan destek almadığını belirten Dr. Ashraf Abdelghaffar, Tahrir Meydanı'ndaki gençlerin yemek başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını kendi paralarıyla karşıladıklarını söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024