İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İşte kardeşlik dayanışması
Yakın tarihte Gazze’deki acının bir benzerini yaşamış olan ve hayırsever halkımızın desteğini gören Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan ve Endonezya’daki duyarlı insanlar, çam sakızı çoban armağanı diy
Arnavutluk, Bosna-Hersek, Filistin, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Türkmenistan 09.02.2009

İşgalci İsrail’in aylardır sürdürdüğü ambargo ve abluka yetmiyormuş gibi bir de Gazze halkına 22 gün süren saldırılarda bulunması, çocuk, kadın ayrımı yapmadan sivil halka bombalar yağdırması İslam dünyasını derinden yaraladı. Fakir-zengin bütün Müslüman ülke halkları Gazze için seferber oldular. Her ülkede bir yandan mitinglerle İsrail saldırılarının durdurulması için tepkiler yükselirken diğer taraftan yaraların sarılması için yardım kampanyaları başlatıldı.

Yakın tarihte Gazze’deki acının bir benzerini yaşamış olan ya da doğal afetlerle sarsılmış olan

Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan ve Endonezya’daki duyarlı insanlar, çam sakızı çoban armağanı diyerek Filistinli kardeşlerine destek oldular. Hali hazırda kendileri ihtiyaç sahibi olan bu insanların ellerinde avuçlarında olanı Gazze için bağışlamaları, Müslüman dünyasındaki kardeşlik dayanışması hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

2001 yılında yaşadığı iç savaşta İHH ve Türkiye halkının destek ve yardımlarını gören Makedonya’daki Müslümanlar, Gazze için topladıkları 60 bin Euro’yu vakfımıza teslim ettiler.

Endonezya’da 26 Aralık 2004’te meydana gelen 9.3 büyüklüğündeki Açe merkezli tsunami depreminde 300 bin kişi ölmüş veya kaybolmuştu. Binlerce insan evsiz kalırken, binlerce çocuk da yetim kalmıştı. Afetzedelere acil gıda, battaniye, çadır, prefabrik evler vs. yardımlarda bulunan vakfımız, depremde anne veya babasını kaybeden yetim çoçuklar için de Açe Yetimhanesi’ni inşa etmişti. Açe’de halen 100 yetim barınıyor.

İHH ve hayırsever halkımızın o tarihten beri yardım ettiği Endonezyalı Müslümanlar, topladıkları yardımı Gazze’ye ulaştırılmak üzere vakfımıza teslim ettiler.

 

Vakfımızın sosyal, kültürel ve eğitim projelerine destek verdiği Kırgızistan’daki Müslümanlar 2 bin dolar, Kazakistan’dakiler ise 500 dolarla Gazze’deki kardeşlerine destek oldu.

Vakfımızın farklı coğrafyalarda ortak çalışmalar yürüttüğü Amerika’daki Zakat Foundation 80 bin dolar, Helping Hand ise 30 bin doları Gazze’ye ulaştırılmak üzere vakfımıza teslim etti.

Hollanda’da ise Kudüs Vakfı 50 bin Euro yardımı yine vakfımız üzerinden Gazze’ye göndereceğini duyurdu.

Genel Başkan Vekilimiz Yavuz Dede, “Müslüman ülkelerin Gazze için bir şeyler yapmaları İslam dünyasındaki kardeşlik ve dayanışmayı gösterme adına güzel bir örnek oldu. Bazı ülkelerdeki kuruluşların topladıkları yardımı Gazze’ye gönderirken İHH’yı tercih etmeleri bizi çok mutlu etti” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024