İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Milli yüzücü rekorunu Gazzeli çocuklara ithaf etti
Mavi Marmara gemisini İstanbul’a dönüşünde yüzerek karşılayan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu bir rekora imza attı. Sunaçoğlu, Sarıyer’den Üsküdar’a kadar, 6 derecelik suda, 30 kilometrelik mesafeyi 2 sa
Türkiye 28.04.2011

23 Nisan kutlamaları kapsamında Gazzeli çocuklar adına yapılan rekor denemesinde tarih yazıldı. Rekortmen milli maraton yüzücüsü ve yüksek performans sporcusu Alper Sunaçoğlu İstanbul boğazını boydan boya yüzerek yeni bir rekora imza attı. Sunaçoğlu ve ekibinin rekor denemesi Sarıyer iskelesinden GSGM yetkili hakemleri nezaretinde başladı. Sunaçoğlu, Sarıyer’den Üsküdar’a kadar, 6 derecelik suda 30 kilometrelik mesafeyi 2 saat 25 dakikada yüzerek rekor kırdı. Alper Sunaçoğlu'na su içerisinde tempo vererek rotayı yönlendiren Kerem Arda, "Alper'e imkan verilmesi halinde yüzemeyeceği yer yok, kıramayacağı rekor yok" diyerek kendisine olan güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Sunaçoğlu ilk olarak 23 Nisan’da Mısır'dan Gazze'ye yüzerek oradaki çocukların yanında olmayı planladıklarını, bunun için Mavi Marmara gemisini karşıladıklarında söz verdiklerini ancak Mısır’daki çatışmalar dolayısıyla gerekli izinlerin sağlanamadıklarını belirtti. Sunaçoğlu yaptığı açıklamada “Bu özel günde Gazzeli çocuklarla olmayı planlamıştık ama gerekli izinleri alamadığımız için bunu başaramadık. Şimdi boğazda yeni bir rekor kırdık ve bu rekoru dünyanın en büyük açık cezaevi olan Gazze’de yaşayan çocuklara armağan ediyoruz.’’ dedi.

Rekortmen Yüzücü 26 Aralık 2010'da Mavi Marmara gemisini Marmara Denizi'nin Sarayburnu açıklarında, ekip arkadaşlarından Kerem Arda ile karşılayıp, -2 derecelik suda, 5 km boyunca geminin önünde yüzerek, Mavi Marmara'ya sembolik olarak eşlik etmişti. Sunaçoğlu ayrıca 4 Eylül 2010 tarihinde de Mersin'den Kıbrıs'a 26 saat 15 dakikada kafessiz durmadan yüzerek başka rekor'a imza atmıştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024