İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Üçüncü kargo uçağı da yola çıktı
İnsani Yardım Vakfı İHH olarak MÜSİAD’ın desteğiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere üçüncü kargo uçağını da gönderdik. THY’ye ait kargo uçağı ilaç, tıbbi malzeme ve gıdadan oluşan 36.5 ton yardım malzemes
Filistin, Ortadoğu 16.01.2009

İnsani Yardım Vakfı İHH olarak MÜSİAD’ın desteğiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere üçüncü kargo uçağını da gönderdik. Kargo Uçağının yüklenmesi sırasında yaptığı açıklamada Gazze'ye yönelik yardımların hız kesmeden süreceğini söyleyen Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Oruç, gönderilen kargo uçağının içinde 20 bin çocuğun bir aylık süt ihtiyacını karşılayacak miktarda süt tozu, tıbbi araç ve ilaçlar bulunduğunu söyledi. Şuan Gazze halkının iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı olduğunu belirten Oruç, “Çünkü Gazze’de her şey tükenme noktasında” dedi.

Oruç, ayrıca birkaç gün içinde 1400 tonluk bir yardım gemisini de yola çıkacağı müjdesini verdi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal ise daha önce İHH ile birlikte bir kargo uçağı gönderdiklerini hatırlatarak, “Şimdi de yeni bir kargo uçağını Gazze'ye gönderiyoruz. Bundan sonra da MÜSİAD olarak Gazze’deki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Elbette yardımlar kadar İsrail’in bu vahşetine bir an önce son verilmeside önemlidir. Uluslar arası kamuoyu ve İslam Konferansı Örgütü bir an önce ateşkesi sağlamalıdır” şeklinde konuştu.


İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026