İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Irak’taki mültecilere yeni yardımlar
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle yurtlarından Fellüce Ramadiden Hanigin bölgesine sığınan 1500 aileye acil gıda yardımı yapıldı.
Irak 21.11.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Irak’ta IŞİD nedeniyle Fellüce Ramadi'den Hanigin bölgesine sığınan 1500 aileye acil gıda yardımı yapıldı.

İHH, IŞİD nedeniyle evlerini terk ederek Irak’ın güvenli bölgelerine sığınan Arap, Türkmen, Kürt mültecilere yönelik yardımlarını sürdürüyor.

İHH ekipleri son olarak Fellüce ve Ramadiden göç etmiş Hanigin bölgesindeki mülteci aileleri ziyaret etti. Burada mültecilerin durumlarını ve ihtiyaçlarını tespit eden İHH ekibi, 1500 mülteci aileye ilk etapta 40 bin dolar değerinde acil gıda yardımı yaptı.

Bölgede 220 ailenin sadece çadır kentte temizlik şartlarından yoksun bir şekilde yaşadığını bildiren İHH Ortadoğu Masası Şefi Mehmet Akbaş, diğer ailelerin de köylerde çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüğünü belirtti.

Kış mevsiminin gelmesiyle şartların daha da zorlaştığını kaydeden Akbaş,”Kış yardımlarının yapılması elzem durumuna gelmiştir. Battaniye, yatak-döşek, soba ve gıda yardımına çok acil ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

 


 

ABD işgali ile başlayan kaos büyüyor

Amerika’nın Irak’ı işgal etmesiyle Irak’ta istikrar sağlanmamış siyasi ve ekonomik sistem dengesi kurulamamış, siyasi boşluk yüzünden silahlı gruplar çoğalmış toplum içinde silahlı çatışmalar, bombalamalar devamlı surette süregelmiş ve bu durumlar toplum içinde kaosa sebep olmuş devlet bunun önüne geçememiş günümüze kadar gelmiş halen devam ediyor.

Meydana gelen bu olaylardan etkilenen halk göç etmek durumunda kalmış, Irak dışına ve Irak dahilinde güvenli bölgelere başta Kuzey Irak (Erbil, Dahok, Süleymaniye) olmak üzere göç edenler buralara yerleşmiş, bölgesel hükümetler ve Birleşmiş Milletler kamp şartlarında destek vererek yardımlarda bulunmuşlardı.

Son yaşanan IŞİD problemiyle tekrar göçmen durumuna düşen Irak halkı, güvenli bölgelerde kurulan kamplara yerleştirilmektedir.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024