İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nijer’in yeni göz hastanesi açılışa hazır
İHH’nın Nijer’de başlattığı büyük göz hastanesinin inşaatında son aşamaya gelindi.
Nijer 11.08.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, İslam Kalkınma Bankası, TİKA ve Nijer Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Nijer’de inşa edilen göz hastanesi Eylül ayında resmi olarak hizmete açılacak.

Son olarak gerekli cihazları da Türkiye’den gönderilen ve iç teçhizatının kurulumu tamamlanan hastanenin Nijer'in en büyük ve donanımlı göz hastanesi olduğu belirtiliyor.

İlk ameliyatların yapıldığı hastanenin resmi açılışı Eylül ayı içerisinde Türkiyeli ve Nijerli yetkililerin katılımıyla düzenlenecek olan törenle yapılacak.



14 YATAKLI HASTANEDE ÜCRETSİZ KATARAKT AMELİYATI

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında inşaatına başlanan proje bir hastane binası, şehir dışından gelen hastaların konaklaması için 14 yataklı bir yatakhane, tuvaletler ve mescitten oluşuyor. İki kısımdan oluşan hastane binasının bir kısmı İHH’nın ücretsiz katarakt ameliyatları için ayrılacak, diğer kısmı ise Lamordé Hastanesi tarafından göz polikliniği olarak kullanılacak.

600 BİN KİŞİYE BİR GÖZ DOKTORU DÜŞÜYOR

Katarakt hastalığının yaygın olduğu ancak 600 bin kişiye bir göz doktorunun düştüğü Nijer'de kurulan göz hastanesi başkent Niamey'de Abdou Moumouni Üniversite'sinin içinde yer alan Lamordé Hastanesinin göz ünitesi olarak hizmet verecek.

İHH tarafından 5 yıl boyunca ücretsiz katarakt ameliyatları yapılacak olan hastanede Nijerli doktorlara eğitim olanağı da sağlanacak. Yılda 6 bin katarakt ameliyatı yapılması hedeflenen hastane 5 yıl sonra Nijerli yetkililere devredilerek ihtiyaç sahibi halka hizmet sağlamaya devam edecek.



Proje kapsamında Nijer’de gerçekleştirilecek katarakt ameliyatları için Türkiyeli doktor ve sağlık personelleri görevlendirilecek. Gönüllü sağlık görevlilerinden oluşacak ekiplerin organizasyonu ise AID (Uluslar arası Doktorlar Birliği) tarafından yapılacak.

İnşaatı 350 bin dolara mal olan projeye İHH hesaplarından maddi katkıda bulunabilir, gönüllü sağlık görevlisi başvurusu için katarakt@aidoctors.org adresine mail atabilirsiniz.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024