İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Suriye’ye yeni çadır kentler
Halep’te devam eden varil bombalı saldırıların ardından halk şehri terk etmeye devam ediyor.
Suriye, Türkiye 20.02.2014

Halep’ten ayrılan Suriye halkının sığınabileceği tek yer ise Türkiye sınırı. Şu günlerde Türkiye sınırına yığılmalar başladı. Halep’ten kaçan insanlar özellikle Kilis sınırına yakın bölgelere yerleşmeye çalışıyor. Türkiye – Suriye sınırının Suriye tarafında kalan mevcut kamplar talepleri karşılamakta zorlanıyor. Evlerini terk ederek güvenli bölgelere kaçan insanlar soğuk hava şartlarına rağmen boş bulduğu alanlarda üzerlerinde tek bir bez parçası bile olmadan çoluk çocuk yaşam mücadelesi veriyor.

Savaşın başladığı günden beri Suriye halkının yanında yer alan ve çalışmalarına ilk günden itibaren aralıksız devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı son dönemde sınır bölgelerinde meydana gelen yığılmaları önlemek için yeni çadır kentler kuruyor.

İHH Kilis Ofisi ekiplerinin yeni kurduğu çadır kentlerden birisi de Kilis sınırına yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Şemmarin bölgesinde kurulan Babunnur çadır kenti.

Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda şu ana kadar 1000 çadır kurulurken ailelerde çadırlara yerleşmeye başladı. Toplamda 2000 çadır kapasiteli olması hedeflenen çadır kentte yaklaşık 10 bin kişi kalacak.

İHH ekipleri ayrıca yeni kurulan çadır kentte kalanların ekmek sıkıntısı çekmemesi için çadır kentin girişine bir ekmek fırını kurdu. Ekmek fırınında kamp sakinleri için düzenli olarak ekmek üretilerek dağıtım yapılacak. Kamp girişine yemekhane kuran İHH ekipleri sıcak yemek dağıtımı da yapacak. Ayrıca kampta kalanların kullanımı için çamaşırhane de kuruldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024