İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
STK’lardan İzzet Şahin’e destek eylemi
Türkiye vatandaşı İzzet Şahin’i 12 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutan İsrail; Özgür-Der, Mazlum-Der ve İHH üyeleri tarafından protesto edildi.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 08.05.2010

Özgür-Der, Mazlum-Der ve İHH üyeleri, Türkiye vatandaşı İzzet Şahin’i gözaltına alan İsrail’i protesto etti. Fatih’teki Saraçhane parkında bir araya gelen STK üyelerinin eylemine vatandaşlar da katılarak destek verdi. Şahin’in eşi ve çocuğu da eyleme katıldı. 

Eylemde “İzzet Şahin serbest bırakılsın”, “İzzet Şahin’e özgürlük”, “İsrail zorbalığı Gazze ile dayanışma çabalarımızı engelleyemez” şeklinde pankartlar açıldı. Sloganlarla İsrail, protesto edildi. 

Dış İşleri Bakanlığı’na çağrı

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, 27 Nisan 2010 tarihinden beri gözaltında tutulan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in her şeyden önce bir Türkiye vatandaşı olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’nın Şahin’in serbest bırakılması için çeşitli temaslarda bulunduğunu biliyoruz. Ancak Şahin, 12 gündür gözaltında. İsrail, mahkemesi, gözaltı süresini uzatmak için duruşmayı bir sonraki haftaya erteledi. Bu Türkiye’ye hakarettir. Bu, İsrail’in Türkiye vatandaşlarını istediği zaman, istediği gözaltına alması anlamına geliyor. İstediği şekilde suçlaması anlamına geliyor. Bu durum, asla kabul edilmemeli” şeklinde konuştu. 

Rıdvan Kaya, İzzet Şahin’i Batı Şeria’daki insani yardım çalışmalarından dolayı İsrail tankları altında hayatını kaybeden Batılı aktivist Rachel Corrie’ye benzetti. 

Daha sonra konuşan İHH Başkan Vekili Yavuz Dede ise, “Kurulduğumuz günden beri Filistin’e yardım ediyoruz. Ambargo altındaki Filistin halkına şimdi de gemilerle yardım edeceğiz. İsrail, bizi yıldıramaz” dedi. 

Daha sonra STK’lar adına Kehribar Eklin tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Dışişleri Bakanlığı kapalı kapılar ardında mesaj ileterek, bilgi isteyerek değil; kamuoyuna açık bir şekilde İsrail’in yaptığının kabul edilemez olduğunu ve İzzet Şahin’in derhal serbest bırakılması gerektiğini karşı tarafa iletmelidir.”

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022