İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nijer’e kalıcı eser
İHH İnsani Yardım Vakfı, Nijer’in başkenti Niamey’e bağlı Balbali köyünde Musab Bin Umeyr İmam Hatip İlkokulu ve Bilal-i Habeşi Camiinin temelini attı.
Nijer 16.03.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda eğitim ve ibadet olanaklarından mahrum kalan insanlar için kalıcı eserler inşaa etmeye devam ediyor.

Nijer’de maddi imkanzılıklardan dolayı zor şartlarda eğitim gören öğrenciler için temeli atılan Musab Bin Umeyr İlkokulu, bir idareci odası, bir öğretmenler odası, 2 sınıf, 4 adet tuvalet ile birlikte 100 öğrenciye hizmet verecek.

Bununla birlikte bölge halkı için 3 adet lavabo 100 metrekare büyüklüğünde Bilal-i Habeşi Cami ve Osman Bin Affan su kuyusunun da temeli atıldı. Hizmete açılacak olan su kuyusundan bölgede yaşayan 10 bin insan faydalanacak.

Törene katılım sağlayan İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın ve İHH ekipleri dualar eşliğinde ilk kazmayı vurdu.

n3.jpg

Temeli atılan projeler 6 ay sonra tamamlanarak hizmet vermeye baslayacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024