İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nijer’e sağlık ocağı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Nijer’in başkenti Niamey'de inşa ettiği günlük 50, yıllık 18 bin muayene kapasiteli sağlık ocağını hizmete açtı.
Afrika, Nijer 21.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda sağlık hizmetlerinden mahrum kalan mağdurlar için hastane ve sağlık ocağı inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Nijer’in başkenti Niamey’e 15 kilometre uzaklıktaki Kollo ilçesinde hizmete açılan Molla Bayram Şifahanesi.

ic.jpg

Sorey Köyü’ne inşa edilen sağlık ocağının içerisinde doğum odası, muayene odası, aşı odası, dinlenme odası, depo, mutfak, banyo, 1 danışma odası, bekleme salonu ve 2 adet de lavabo bulunuyor.

Açılış programına bölge yetkililerinin yanı sıra Türkiye’den Maarif Vakfı Nijer Direktörü Celal Düzcan, İHH Nijer Temsilcisi Serdar Yılmaz ve bölge halkı katıldı. Açılışın ardından sağlık ocağının işletmesi Nijer Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

ic2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024