İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye ekmek gönderilemiyor!
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye un stoklarının azalması ile İHH’nın Suriye için açtığı fırınlarda ekmek üretimi durma noktasına geldi.
Suriye 15.11.2016

Katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, Rus ve Esed rejimi güçleri her gün sivillere yönelik saldırı gerçekleştiriyor. İnsanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken aynı zamanda da temel yaşam malzemelerine kolay ulaşamıyor.

Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.

1.jpg

Fırınlar kapanma noktasına geldi

Suriye savaşının uzamasıyla ve insani krizin artmasıyla birlikte bölge temel ihtiyaç malzemesi ekmek üretimi yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı bölgedeki fırınlarda un stoklarının azalması tehlikeli boyutlara ulaştı. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi. Yaşam malzemelerine ulaşmanın tek yolu ise Türkiye’den gelen yardımlar olunca fırınlar da un bulamadıkları için çalışmalarını durdurma noktasına geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında 2 milyona yakın ekmek günlük olarak üretilip dağıtılıyordu. Ancak un bağışların ve stoklarının azalması ile birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam – Guta, Yermuk, Humus bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçılmaz olacak.

Suriye genelinde İHH tarafından desteklenen 46 fırının normal kapasite ile çalıştığı zaman aylık 2 bin 50 ton un ihtiyacı bulunuyor. Burada üretilen 2 milyona yakın ekmek ise 1 milyondan fazla sivile ulaştırılıyor.

 Suriye'ye un bağışla

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024