İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nuhun Gemisi ambargoyu denizden delecek
Filistin’e Özgürlük Konvoyu katılımcıları vakfımızın genel merkezinde bir araya geldi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından katılımcılara teşekkür beratı verirlirken Nisan ayında düzenlenmesi
Türkiye 08.02.2010

Geçtiğimiz ay Gazze’ye girerek ambargoyu delmeyi başaran Filistin’e Özgürlük Konvoyu katılımcıları İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’te bulunan genel merkezinde bir araya geldi. Konvoya Türkiye’den katılan yaklaşık 150 kişi yapılan toplantıda bir araya gelerek hasret giderdi. Farklı illerden gelen katılımcılara İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından teşekkür beratı verildi.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Bülent Yıldırım, Filistin konvoyunun amacına ulaştığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Düzenlenen konvoy ile bütün dünyanın dikkatini Gazze’de yaşanan insanlık dramına çektiklerini dile getiren Yıldırım, “26 günlük yolculuk boyunca birçok sıkıntı yaşadık ama hiç kimse ümitsizliğe kapılmadı. Yaşanan zorluklara rağmen Gazze’ye girerek bize emanet edilen yardımları ulaştırmayı başardık” dedi.

Nuh’un Gemisi

Gazze ambargosunu anlamsız hale getirmek için Nisan ayı içerisinde gemilerden oluşan bir filonun Akdeniz’e açılacağını dile getiren Yıldırım, bu konvoya Nuh’un Gemisi adın vereceklerini söyledi. 

Yıldırım, şunları anlattı: “2010 baharında muhtemelen Nisan ayı ortalarında uluslararası bir organizasyonla oluşturulacak 20 gemilik bir filo ile Gazze’ye gitmek istiyoruz. İsrail kuşatması kalkmadığı sürece gemilerimizi durdurmayacağız. Kargo gemileri, İsrail’in Gazze’ye girişini yasakladığı yapı malzemeleri, jeneratör, ilaç, tıbbi malzeme ve eğitim materyalleri ile dolu olacak. Kargo gemilerine eşlik edecek olan yolcu gemilerinde ise gazeteciler, insan hakları savunucuları, aktivistler ve çeşitli ülkelerden milletvekilleri olacak.”

Gemi alımı için destek bekleniyor

Bu arada konvoy için vakfımızın gemi arama çalışması devam ediyor. İHH’nın hedefi konvoya 5 gemiyle katılmak. Bu noktada hayırsever iş adamlarımızın desteği bekleniyor. 

Gönüllülerimiz de bağışlarıyla gemi alımı ve diğer malzemelerin alımına destek olabilirler. Bilgi için telefon numarası: 0212 631 21 21

 

[video-22]


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024