İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Öğrencilerin el emeğiyle Pakistan’a yetimhane
İHH’nın Türkiye'de “Yardım Sokağı” adlı üniversite öğrenci grubunun desteğiyle Pakistan'da yaptırdığı yetimhane hizmete girdi.
Pakistan 08.07.2014

İHH heyeti, 2014 Ramazan çalışmaları kapsamında gittiği Pakistan’da kendilerine “Yardım Sokağı” ismini veren bir grup üniversite öğrencisinin desteğiyle inşa edilen 250 çocuk kapasiteli yetimhanenin açılışını yaptı.

Pakistan’ın Haripur bölgesinde yapımı geçen ay tamamlanan "Darü-l Erkam Yetimhanesi" İHH yetkilileri ve aralarında “Yardım Sokağı” grubunun bulunduğu hayırseverlerden oluşan heyetin dualarıyla açıldı. Açılışa Haripur Belediye Başkanı Ömer Eyup Khan ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Khan da katıldı.



KEÇELİ DEFTERLERLE YETİMHANE İNŞA ETTİLER

“Yardım Sokağı” adlı üniversite öğrenci grubunun yaptıkları el işi keçeli defterlerin kermeslerde satılıp elde edilen gelirle açılan yetimhanenin yapımına 2012'de başlandı.

Yetimhane açma fikrinin ortaya çıkması 2012 yılında Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yüzyılın en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'a giden Hatice Yıldırım Nac'ın gördüğü manzara etkili olmuş.

Hatice Nac’ın Avrupa İslam Üniversitesi hocalarına yaptığı yetimhane açma önerisi ilk etapta bedeli yüksek olduğu için imkânsız gibi değerlendirilse de öğrencilerin katılımıyla başlatılan yardım kampanyası ilk adım atıldı.

Yetimhanenin bedelinin yüksek olmasından dolayı herkes, kendisinin olağanüstü bir gayret göstermesi ve farklı bir şey yapması gerektiğini düşünerek el becerisiyle bir şey üretmeye başlamış. Öğrencilerden birinin yaptığı keçeden defterler herkes tarafından çok beğenilmiş bunun üzerine üretilen defterler sosyal medya aracılığıyla başka üniversitelerdeki öğrencilere de duyurulmuş. Daha sonra 30’dan fazla üniversitede stand açan öğrenciler oluşturdukları farkındalık sayesinde kardeşlik halkasını daha da genişletmiş ve böylece 2 yıl gibi bir sürede Pakistan’da dev bir yetimhane kompleksi açacak paraya toplamayı başarmışlar. Öğrenciler kurdukları kardeşlik halkasına, kendilerini daha iyi ifade etmek için bir isim de vermiş: Yardım Sokağı.




5 ila 12 yaşında 250 çocuğa ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki 2 katlı yetimhane, İHH'nın desteğiyle vakfın ülkedeki partneri Khubaıb Foundatıon tarafından inşa edildi. Yapımı 2 yıl süren yetimhane, 1 milyon TL’ye mal oldu.

Mutfak, tuvaletler, yemekhane, ofis, oyun odası, klinik, tv odası ve gerçek olmasa da anneleri ile kalabilecekleri oda sistemi gibi birimlerin sıralandığı yetimhane binası, modern ve temiz çehresiyle dikkat çekiyor.

Bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından İHH yetkilileri, Haripur Belediye Başkanı Ömer Eyup Khan’a yetimhaneyi gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHH heyeti daha sonra yetimhanede kalan çocuklara Türkiye'den getirdikleri oyuncak ve giysileri, yetimlerin annelerine de gıda yardımı dağıttı. Heyet, yetimlerden sonra çevre mahallelerden gelen çocuklara da çeşitli hediyeler verdi..

Yardım çalışmalarını tamamlayan heyet, yetimhanede kalan çocuklarla çeşitli oyunlar oynadı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024