İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Ömer Muhtar'ın oğlu Türkiye'de
Muhammed Ömer el-Muhtar, İHH'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Libya halk kahramanı Ömer Muhtar’ın oğlu Muhammed Ömer el-Muhtar, vakfımızın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. İstanbul’a gelir
Türkiye 13.04.2012

Libya’yı işgal etmek isteyen Fransız ve İtalyanlara karşı bir kahramanlık destanı yazan ve İtalyanlar tarafından 1931 yılında idam edilen Ömer Muhtar’ın 90 yaşındaki tek oğlu Muhammed Ömer el-Muhtar, İHH’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.

İHH Genel Merkezi’nde Libya’daki halk devrimi süresince Libya halkının yanında olan İHH’ya teşekkür eden Muhammed Ömer el-Muhtar, Türkiye halkının yardımlarının ve desteğinin asla unutulmayacağını söyledi.

İHH merkezinde gerçekleştirilen sohbet esnasında Libya halkının özellikle İtalyanlara karşı göstermiş olduğu destansı direnişi anlatan Ömer el-Muhtar, Kaddafi sonrası dönem hakkında da bilgi verdi. Meydana gelen halk ayaklanması ile devrilen Kaddafi’nin uzun yıllar ülkeyi demir yumruk ile yönettiğini anlatan Ömer el-Muhtar, yönetimi ele almakta kararlı olan ve sabırları tükenen Libya halkının 17 Şubat’ta hareketlenmeye başlayarak Kaddafi’yi devirdiğini belirtti.

Kaddafi’nin hiçbir zaman halkı dikkate almadığını, onların istek ve düşüncelerine önem vermediğini ifade eden Muhammet Ömer el-Muhtar, Libya halkının hiçbir zaman zalime ve işgalcilere boyun eğmeyen Ömer Muhtar’ı örnek alarak Kaddafi’yi devirdiğini anlattı.

Türkiye’nin desteğini unutmayacağız

Yaşanan halk devrimi süresince Libya’ya destek olan Türkiye halkına ve İHH’ya teşekkür eden Ömer el-Muhtar bu yapılan yardımların hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti. 90 yaşında olmasına rağmen berrak bir hafızası olan Ömer el-Muhtar, yaşayan bir tarih abidesi olarak yanındakilere Libya’nın tarihi hakkında bilgiler verdi.

İHH’nın davetlisi olarak ülkemize gelen Muhammet Ömer el-Muhtar yaklaşık 1 hafta boyunca Türkiye’de olacak. İstanbul, Ankara ve Bursa’da çeşitli programlara katılacak olan Ömer el-Muhtar bazı görüşmelerde de bulunacak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025