İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’ye 35. Yardım Tırı yola çıktı
Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye için başlattığı 10 Tır’lık yardımın 4 Tır’lık bölümünü,Merinos Parkı’ndan dualar ile gönderdi.
Suriye 31.07.2013

Suriye’ye 35. Yardım Tırı

Savaşın başladığı günden bu yana 35. yardım Tır’ını bölgeye gönderen Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’ne bir çok Sivil Toplum Kuruluşu da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Belenören Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEL-DER) , Ensar Vakfı ve Beksiad’ın da 1’er Tır’la destek olduğu kampanyanın töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, “İHH dünyanın her tartafında ki mazlumlara yardım ediyor. Yardım organizasyonlarındaki başarısı ile büyük takdir topluyor. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Suriye’ye İHH aracılığıyla 2. yardım Tır’ımızı göndereceğiz” dedi.

Bursa halkına duyarlılığından dolayı da teşekkür eden Altepe, “Mısır halkının maruz kaldığı menfur saldırılar ve katliamlar bir an önce durmalıdır. İslam alemini derinden sarsan bu olayların bir an önce çözülmesi gerekmektedir” dedi.

“Mısır’da katliamı lanetliyoruz”

Törende konuşma yapan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, “Bugün burada Suriye’ye yardım yapmak için toplandık; ancak dün gece Mısır güvenlik güçlerinin Mısır halkına uyguladığı şiddet sebebiyle, bu olayı lanetleyen bir basın açıklaması da yapacağız. Biz ölü ve yaralı binlerce kardeşimiz için bu katliamı lanetliyoruz” dedi.

Yardımlara katkılarından dolayı tüm hayırseverlere de teşekkür eden Kaptan, “Bir yandan gönderilen yardımların mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da Mısır’ın içinde bulunduğu ağır kriz nedeniyle büyük bir teessür içindeyiz” dedi.

Ensar Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Oruçoğlu ise, “İHH’ya bu hayra vesile olduğu için teşekkür ederiz. Ayetlerle üzerimize farz olan yardım ve infak vazifemiz bu vesileyle yerine getiriliyor” dedi.
Ardından konuşan BEL-DER Başkanı Mustafa Çakar da gönderdikleri TIR’ın Suriye için gönderilen 3. Yardım Tır’ları olduğunu vurguladı.

Suriye’ye yardımlar Kadir Gecesi’nde devam edecek

Programda konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Halil Asa ise, “Kadir Gecesi’nde Müsiad Bursa şubesi, Memursen Bursa şubesi, Bihmed Derneği ve Emirsultan Mahallesi gönüllülerinin bağışlarıyla 4 ya da 5 Tır daha Suriye’ye göndereceğiz. Bu yardımlarla birlikte 10 Tır’lık yardım projemiz, daha da artacak” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024