İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Halep’e Yol Açın” Yardım Kampanyası
İHH ile Suriye İslam Konseyi, Halep’te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle “Halep’e Yol Açın” adıyla bir yardım kampanyası başlattı.
Suriye 30.09.2016

Kampanyanın duyurusu için düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Halep’teki saldırılara sessiz kalan tüm vicdan sahiplerine “Halep için uykularınız kaçmalı!” diye seslendi.

Suriye Alimler Birliğinin de içinde yer aldığı Suriye İslam Konseyi ile İHH İnsani Yardım Vakfı, Rusya ve Esed Rejimi'nin Halep'teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye Alimler Birliği Konseyi Başkanı Usame Er-Rıfai, yönetim kurulu üyeleri Abdul Kerim Bekkar, Ahmed Havva, Suriye İtilaf Konseyi Başkanı Enes el-Abd katıldı.

halep-e-yol-acin.jpg

Suriye Alimler Birliği Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Kerim Bekkar grup adına yaptığı açıklamada, Halep'teki saldırılara tepki göstererek, uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını söyledi.

Uluslararası toplumun Halep'teki saldırıları görmezden geldiğini ifade eden Bekkar, "Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep’teki ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor. Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri, Birleşmiş Milletler’i ve Güvenlik Konseyi'ni bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Bu yüzden tüm dünya özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlaki sorumluluklarını alıp Halep’teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Abdul Kerim Bekkar, önümüzdeki günleri Halep şehri ve halkıyla dayanışma günleri ilan ettiklerini belirterek, dünyadaki tüm cami imam-hatiplerinin bu büyük trajedi için hutbeler vermeye, bütün Arap ve İslami topluluk kurumlarının Rusya ve İran büyükelçilikleri önünde eylem yapmaları gerektiğini kaydetti.

Rusya ve İran rejimlerini kınadıklarını aktaran Bekkar, "Onları kınamak ve yanlış olduklarını itiraf etmesini talep ediyoruz. Yaptıkları tahrip ve katliamların hesabını vermeleri ve bu saldırının sonuçlarına katlanmaları gerekiyor çünkü ikisi de işgalci devlettir. Esed rejimi ise, Allah'ın yardımıyla halkımız ondan intikamını alacaktır" diye konuştu.

"Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da, Halep'teki katliama dünyanın sessiz kaldığını belirterek, yardım gönderilemediğini aktardı.

halep-basin-aciklamasi.jpg

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla, BM'ye ve tüm dünyaya seslendiklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"İnsanlar orada katlediliyor, inşallah Putin Türkiye’ye akıllanarak gelir, Rusya her geçen gün saldırılarını arttırıyor. Bu saldırıları arttırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor. Önümüzdeki cuma günü Türkiye'deki bütün camileri Halep için gıyabi cenaze namazı kılmaya davet ediyorum."

“Halep için uykularınız kaçmalı”

Duygu yüklü konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, konuşmasının devamında Ümmete seslenerek, “Emperyalist ve Siyonistler birleşti, Suriye’de Müslümanları katlediyorlar. Vicdan sahiplerine sesleniyorum, ‘Halep için uykularınız kaçmalı! Rahat uyumayın!’ diyorum” dedi:

“Buradan ilan ediyorum: Biz İHH olarak, bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız. Göreceğiz yakında, zalimlerin nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceğiz. Bütün illere de çağrıda bulunuyorum. ‘Halep’e yol açın’ kampanyasını destekleyin, TIR’lar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de elimizden geleni yapalım bu konuda. Şu söylediklerim hepimiz için geçerli: Sakın rahat uyumayın! Türkiye halkına söylüyorum. Her gece yatarken bir yanınıza Suriye’yi alın diğer yanınıza da Filistin’i alın. Biz halk olarak, devlet olarak, siyasi partiler olarak şimdiye kadar mazlum halkların yanında olduğumuz müddetçe güçlü olduk. Bugünden sonra da öyle olacak.”

bulent-yildirim-halep.jpg

“Allah hepimizi affetsin”

Sorulan bir soru üzerine çarpıcı açıklamalarına devam eden Yıldırım, “İsrail’in planı devrede. Suriye’den sonra sıra Türkiye’de” açıklamasında bulundu:

“Halkımızda, 15 Temmuz badiresi atlatılınca bir rehavet oldu. Biliyorsunuz hedef, 1982’deki İsrail planlamasına göre önce Irak’ın parçalanmasıdır. Sonra Suriye’nin bölünmesidir. Mısır’ın etkisiz hale getirilmesidir. Ve son olarak da Türkiye’nin bölünmesidir. Şimdi sıra Türkiye’de. Eğer Suriye konusunda dik durmazsak, yarın sıra bize gelecek. Onun için hem Rusya’ya hem de Amerika’ya karşı bu katliamlar nedeni ile karşı durmalıyız. Ve şunu da unutmayın ki, bütün güçlerin üzerinde Allah vardır. Eğer ki sizler ve bizler, bu çocukların hakkını savunmazsak, Allah da ahirette günahlarımızı affetmez. Ve buna rağmen insanlarımızda artık bir duyarsızlık var. Kendi çocuklarımızı orada katledilen çocukların yerine koymalıyız. Sonuç olarak suçu herkeste buluyorum ben. Biz diken üzerinde durup, orada yapılanları dünyaya anlatmamız lazım. Allah hepimizi affetsin.”

Basın açıklamasının tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024