İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hayallerini çizgilerle anlattılar
Gazzeli öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen resim yarışması son buldu. Farklı yaş gruplarında 500 çocuğun katıldığı yarışmada jüri üyeleri birbirinden güzel resimler arasında seçim yaparken bir
Türkiye 22.12.2010

Gazze’de ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen resim yarışmasının sonuçları belirlendi. “Bir hayalim var, Yaşama Hakkım ve Rüyamdaki Dünyam” konu başlıklı yarışmaya 500 çocuk katıldı. Gazze’de İsrail ambargosu altında zor şartlarda yaşayan çocuklar, haklarını ve yaşamayı hayal ettikleri dünyalarını çizgilerle ifade ettiler. Çizilen her resimde çocukların hayata bakış açılarını ve hayatlarının gerçeğini görmek mümkün. Hasan Aycın, Mevlana İdris, Dağıstan Çetinkaya, Rabia Bozkurt, Çiğdem Tavkul, Turan Dertli gibi seçkin bir jüri tarafından değerlendirilmeye alınan eserler arasından sergilenmeye değer ve derece almaya değer olanlar seçildi. Birbirinden güzel çizilmiş olan resimlerin seçiminde Jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.

İlkokullar arasındaki yarışmada birinciliği 8 yaşındaki Duha Vail, Ortaokullar arasında 14 yaşındaki Muhammed Beşir, Liseler arasında da 15 yaşındaki Lina Atıf Mesad aldı. Dereceye giren resimler, Gazze saldırılarının yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mavi Marmara gemisinde sergilenecek. Dereceye giren öğrencilere önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir tören ile çeşitli hediyeler verilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024