İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Özgür Kudüs için yürüyoruz
İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 5. yılında İstanbul'da "Özgür Kudüs Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.
Filistin, Filistin-Gazze, Türkiye 12.05.2015

İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 5. yılında İstanbul'da "Özgür Kudüs Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

İHH tarafından 31 Mayıs 2015 Saat: 17.00’da Fatih Camiinden Mavi Marmara şehitlerinin kabirlerinin yer aldığı Edirnekapı Şehitliği'ne “Özgür Kudüs Yürüyüşü” düzenlenecek.

Özürlük Filosu organizatörleri ve katılımcılarının ortak mesajının da dünya kamuoyuna duyurulacağı yürüyüşe Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ve yakınları, ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar, gazeteciler, yerli ve yabancı aktivistler, Filistinli yetimler ve aileleri ile Filistin dostları katılacak.

Yürüyüşle ilgili vicdanlı yüreklere çağrı yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail bu olaydan sonra güç kaybetti, yalnız kaldı. Bu olayı unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz bu olayı unutmadık, unutturmayacağız. Bu nedenle 31 Mayıs Pazar günü on binlerce kişiyle Fatih Camii’nde buluşacağız. Güçlü olduğumuzu herkese göstereceğiz. Türkiye için çok önemli olan bu yürüyüşe herkesi bekliyoruz” dedi.

Neden yürüyoruz?

Çünkü;

-Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.

– Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz.

– Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır. Unutturmayacağız.

– Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.

– Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır.

31 Mayıs 2015 Saat: 17.00’da Fatih Camii’nde buluşup Mavi Marmara şehitlerinin kabirlerinin yer aldığı Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyoruz.

Kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi de dünyanın dört bir yanından ve Filistin’den gelecek Filistin dostları ile gerçekleşecek bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025