İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
19 Ağustos: World Humanitarian Day Pakistan için insani yardım!
19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyor ve tüm hayırseverl
Pakistan, Türkiye 19.08.2010

19 Ağustos BM tarafından World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü) ilan edilmiştir. Bu günde, kriz bölgelerinde devam eden insani yardım çalışmalarına kamuoyunun dikkati çekilmekte ve bu konuda uluslararası işbirliğinin önemi vurgulanmaktadır.

Uluslararası toplumun kriz ve afet bölgelerine çabuk ve etkili bir şekilde ulaşması son 20 yıl içerisinde önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak kadar ilerlemiştir. İnsani yardım alanında uluslararası mekanizmaların harekete geçirilmesinde ve sivil inisiyatiflerin organize edilmesinde büyük ilerleme sağlanmış olmasına rağmen halen dünyanın dört bir yanında zorlu hayat şartlarına göğüs germeye çabalayan milyonlarca insan için daha ilkeli ve daha etkili çözümler geliştirilmesi büyük önem taşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 19 Ağustos World Humanitarian Day (Dünya İnsaniyetperver Günü)’nde Pakistan’da yaşanan yüzyılın sel felaketi için uluslararası toplumun üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunuyoruz. Karşı karşıya kalınan bu felaket hiçbir ülke ve toplumun kendi başına üstesinden gelemeyeceği bir afettir.

Hükümetlerin ve uluslararası kamuoyunun duyarlılık göstererek Pakistan halkına dost eli uzatması gerekiyor. Felaketin yaralarını bir an önce sarmak için, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların tehdit ettiği yerinden edilmiş 30 milyonu aşkın Pakistanlı için gelin birlik olalım.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024