İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’da 25 konut daha teslim edildi
İHH İnsani Yardım Vakfı, geçen sene Pakistan’da yaşanan sel afetinin ardından, evleri kullanılamaz hale gelen Pakistan halkı için toplam 1000 hedefli kalıcı konut projesini hayata geçirmeye devam ediy
Pakistan 13.06.2011

Pakistan’da geçen sene yaşanan sel afetinin ardından bölgedeki yardım çalışmalarını devam ettiren İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH, sel bölgelerinde toplam 1000 adet kalıcı konut yapmak için harekete geçti.

Hızlı bir şekilde kalıcı konut projesine başlayan İHH, yapımı tamamlanan evleri yeni sahiplerine teslim etmeye devam ediyor. Bir hafta önce inşası tamamlanan Pakistan Sind eyaleti Dadu bölgesindeki Ankara köyünde yaşayacak 25 aileye anahtarları teslim edildi. Geçtiğimiz ay BBP sponsorluğunda tamamlanarak teslim edilen Aliya İzzetbegoviç köyüne komşu olan Ankara köyünün evleri Ankara  İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği (Ankara İHH) ve Sincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun sponsorluğunda sel mağduru ailelere eşyalarıyla birlikte bağışlandı. Her biri iki oda, mutfak, banyo ve açık verandadan oluşan evler yaklaşık 4 ayda tamamlandı. Ayrıca yeni evlerine kavuşan ailelere mutfak eşyası, mobilyaları, yatakları, halı ve yatak örtüsü setleri de hediye edildi.

Kalıcı konutların anahtar teslim töreni de geçtiğimiz günlerde yapıldı. Törene İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerinden Yüksel Fırat, İHH Sağlık komisyonu adına Dr. Doğan Uysal, Ankara İHH genel koordinatörü Hanefi Sinan, gazeteci ve radyo programcısı Mehmet Emin Genç, Khubaib Vakfı yöneticileri ve İHH Pakistan Koordinatörü  Mehmet Kara da katıldı. Açılış için Pakistan’a giden heyet köyün girişinde “Yaşasın Pakistan-Türkiye Dostluğu” sloganlarıyla karşılandılar.

Sel mağduru 15 gencin de evlilik merasimlerinin yapıldığı törende Türkiye’den gelen misafirler tarafından gelin ve damatlara çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı ve Khubaib Vakfı tarafından çiftlere yeni yuvalarını kurmaları için mobilya, battaniye, çeşitli kumaşlar, ayakkabılar ve elbiselerden oluşan çeyiz seti bağışlandı.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024