İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Pakistan eyalet Başbakanı’ndan İHH’ya ziyaret
Pakistan Gilgit - Baltistan eyalet Başbakanı Seyid Mehdi Shah vakfımıza nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Pakistan, Türkiye 14.03.2014

Pakistan Gilgit - Baltistan eyalet Basbakani Seyid Mehdi Shah ve Pakistan İstanbul Başkonsolosu Zahid Raza vakfımıza nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başbakan Seyid Mehdi Shah vakfımızı yönetim kurulu üyesi Hüseyin Oruç ve Genel sekreter Yaşar Kutluay ile bir görüşme yaptı.

Başbakan Seyid Mehdi Shah, İHH’nın pakistan’da uzun zamandan beri çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bunları yakından takip ettiklerini belirtti. İHH’nın yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür eden Mehdi Shah bu çalışmaların iki kardeş halk arasındaki bağları daha da güçlendirdiğini dile getirdi. Pakistan halkının herhangi bir sıkıntısı olduğunda ilk yardıma koşanlardan birisinin İHH olduğunu ifade eden Mehdi Shah, ‘yapmış olduğunuz yardım çalışmalarının yanı sıra Pakistan’da gerçekleştirdiğiniz kalıcı projeler ile de halkımıza hem yol gösteriyor hem de takdirini kazanıyorsunuz’ dedi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç da vakfımızın Pakistan’da bugüne kadar yapmış olduğu yardımları anlatırken yapılan ve yapılmakta olan kalıcı projeler hakkında da detaylı bilgi verdi.

Görüşmenin sonunda Hüseyin Oruç Pakistan Gilgit - Baltistan eyalet Basbakani Seyid Mehdi Shah’a ziyaretinden ötürü teşekkür ederken bir plaket takdim etti. Hüseyin Oruç, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Zahid Raza’ya da İHH’nın çalışmalarının anlatıldığı bir tanıtım kiti hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026