İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim ailelerine Rikshaw motortaksi dağıtımı
İHH, Pakistan’ın Muzaffergar ve Nowshera eyaletlerinde 20 yetim aileye geçimlerini sağlamaları için Rikshaw denilen motortaksi hediye etti. Bu motortaksiler Pakistan’da ticari taksi olarak kullanılıyo
Pakistan 01.11.2010

Sel suları altında kalan Pakistan’da insani kriz devam ediyor.  İnsanlar dışarıdan gelen yardımlarla yaralarını sarmaya çalışıyorlar.

İHH İnsani Yardım Vakfı, bir yandan Pakistan’a önümüzdeki günlerde 3 bin ton yardım malzemesi götürecek Gazze yük gemisini organize etmeye çalışırken diğer taraftan Pakistan’daki yardımlarını sürdürüyor. İHH, Muzaffergar ve Nowshera eyaletlerinde 20 yetim ailesine geçimlerini sağlamaları için Rikshaw denilen motortaksilerden hediye etti. Bu motortaksiler Pakistan’da ticari taksi olarak kullanılıyor. Rikshawlarin anahtar teslimi düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene Nowshera valisi ve yetim aileleri katıldı. Anahtarlarını alan aileler, yardımlarını esirgemeyen hayırsever Türkiye halkına teşekkür ettiler, selam ve dualarını gönderdiler.

Bu arada ekinleri ve tohum depoları sular altında kalan çiftçilere de yardım edildi. İHH ekipleri, selden sonra insanların temel geçimleri olan tarıma yeniden başlamaları için ihtiyaç duyulan tohumların dağıtımına başladı. Çiftçilere toplam 400 bin dolarlık tohumluk dağıtılacak.

İHH’nın Pakistan yardımlarını organize eden Ahmet Emin Dağ, ilerleyen günlerde hayvanları telef olan ailelere de hayvan yardımı yapacaklarını söyledi. Pakistan’da yaşanan selden milyonlarca insanın evsiz kaldığını ifade eden Dağ, hayatın yeniden başlaması için tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu belirtti.

Devlet hastanesine yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Nowshera Devlet Hastanesinin restoresine de destek oluyor. Hastaneyi ziyaret eden İHH ekipleri, eksiklikleri birer birer not aldılar. Pakistan’a gönderilecek Gazze yük gemisiyle bu hastanenin ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzemeler gönderilecek. Ayrıca hastanenin ameliyathanesi, göz ve doğumhane polikliniği, kapı ve pencereleri İHH tarafından restore ediliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024