İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistanlı Bakandan İHH ziyareti
Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan, İHH Genel Merkezi’ni ve İHH Kilis Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.
Pakistan, Suriye 19.12.2017

Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kilis Koordinasyon Merkezi’ni ve İstanbul’daki genel merkezini ziyaret etti. Zafarullah Khan ve beraberindeki heyet önce Kilis ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Daha sonra ise İHH Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanın Kilis’teki ziyaretine İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç eşlik etti. Bakan, İHH’nın Suriyeli muhacirler için yaptığı çalışmaları yerinde izledi. Bakan ve heyet, daha sonra ise İHH’nın Pakistan’daki Partner Kuruluşu olan Hubeyb Vakfı’nın destekleriyle hizmete giren ekmek fırınını ziyaret etti.

pakistanli-bakanin-kilis-ziyareti-1.jpeg

“Yaşasın Pakistan, yaşasın Türkiye”

İHH’nın mazlum halklar için yaptığı çalışmalar karşısında son derece mutlu olduğunu ifade eden Bakan Khan;, “Burada yaptığım görüşmelerde İHH’nın Pakistan tarafından yapılan yardımları nasıl ulaştırdığını gördüm” dedi. Khan, şunları söyledi:

“Burada bir birlik var. Zaten Müslümanlar bir vücudun parçası gibi, hepimiz birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Suriye çalışmalarında da herkes elinden geleni yapıyor. Pakistan olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Adım adım büyüyeceğiz, damla damla çoğalacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Pakistan’daki ve tüm dünyadaki insanları yardım etmeye davet ediyorum. Pakistan halkının sevgisini Türkiye halkına getirdim. Pakistan ile Türkiye iki kardeştir. Yaşasın Pakistan, yaşasın Türkiye.”

pakistanli-bakanin-genel-merkez-ziyareti-3.jpg

Bakan, İHH Genel Merkezi’ni ziyaret etti

Bakan ve heyet daha sonraki gün İstanbul’a geçti. Heyet, burada İHH Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu. Ziyarete; İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede ve İHH Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Oruç ile İzzet Şahin eşlik etti.

Ziyarette bakana; İHH’nın Pakistan çalışmaları ve İHH’nın, Fael Khair ve İslam Kalkınma Bankası ile ortaklaşa yürüterek geçtiğimiz hafta Pakistan’a gönderdiği mobil sağlık kliniklerinin kapsamı anlatıldı. İstişarede İHH’nın Pakistan’daki partner kuruluşu olan Hubeyb Vakfı’nın Suriye faaliyetleri de konuşuldu.

pakistanli-bakanin-genel-merkez-ziyareti-2.jpg

Mescid’i Aksa maketi ve hat hediyesi

Görüşme sonrası Başkan Yıldırım, Pakistanlı Bakan Khan’a Mescid’i Aksa maketi ve hat tablosu hediye etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023