İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistanlı yetimlerden 60 madalya
İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile hamiliğini üstlendiği Pakistanlı yetim öğrenciler, düzenlenen Tekvando Şampiyonası’nda 60 madalya ile birincilik ve ikincilik kupasını elde etmeye hak kazandı.
Pakistan 27.11.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Yetim Sponsorluk Sistemi sayesinde bakımını üstlendiği Pakistanlı yetimler, ülkelerinde düzenlenen 13. Güney Kore Büyükelçiliği Ulusal Tekvando Şampiyonası’na katıldı. Aralarında Pakistan kara, deniz ve hava kuvvetlerinden de takımların bulunduğu Pakistan’ın her bölgesinden sporcular şampiyonluk için birbirleri ile yarıştı.

ic1.jpg

33 altın, 7 gümüş ve 20 bronz madalya

2 – 8 Kasım tarihleri arasında İslamabad’da düzenlenen şampiyonaya katılan İHH’nın Sargodha Yetimhanesi’nde kalan yetimler, müsabakalar boyunca birincilik ve ikincilik ödülü ile toplamda 60 ayrı madalyayı elde etti. Güney Kore’nin Pakistan Büyükelçisi, Pakistan Tekvando Federasyonu Başkanı Gol Waseem ve İHH’nın Pakistan’daki önemli partnerlerinden Hubeyb Vakfı Genel Başkanı Nedim Ahmed Han ve iş adamlarının da katılım sağladığı müsabakalarda yetimler, 33 altın, 7 gümüş ve 20 bronz madalya kazanarak takım halinde birincilik ve ikincilik kupasını elde ettiler.

Kendilerine sponsor olan hayırseverler için gurur kaynağı olan yetimler, izleyiciler tarafından da büyük takdir topladı.

ic2.jpg

Pakistan’da bin 518 yetim destekleniyor

Dünyada 95 bine yakın yetime hamilik yapan ve Pakistan’da 6 ayrı yetimhanesi bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede toplam bin 518 yetime hayırseverlerin destekleriyle düzenli olarak yardımda bulunmaya devam ediyor.

Yetimlere destek için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, YETİM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETİM koduyla bu hamiliğe destek olunabiliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi ile 54 ülkede yaklaşık 95 bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor. İHH’nın 12 ülkede 36 yetimhanesi bulunuyor.

ic3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023