İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bağlarbaşı’nda Filistin gecesi
Bağlarbaşı Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde, Filistin halkına destek gecesi düzenlendi. Geceye yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 17.05.2010

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek vermek için önceki gün Bağlarbaşı Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde Filistin gecesi düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği geceye birçok STK da destek verdi. Geceye yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gecede daha sonra Filistin’i ve Gazze ambargosunu anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında Gazze ambargosunu deniz yolu ile delecek olan gemilerin 21 Mayıs Cuma günü Sirkeci’den hareket edeceğini söylerken bütün herkesi gemileri uğurlamak için düzenlenecek törene davet etti.

Gazze’ye gidecek gemilere Mescid-i Aksa’nın muhafızı olarak da bilinen Şeyh Raid Salah’ın da bineceğini müjdeleyen Yıldırım, gemilerin dünya üzerinde yaşayan bütün mülteci Filistinlilerin vatanlarına dönmelerine vesile olacağını dile getirdi.

Gemileri durdurmak için İsrail’in donanmasının yarısını harekete geçireceğini belirten Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti: “İsrail, 9 gemi ile baş edebilmek için donanmasının yarısını harekete geçirecekmiş. Demek ki bir dahaki sefer 18 gemi ile gidersek bütün donamasını kullanacak. Ama bizim gemilerimiz kararlı ve vicdan sahibi insanlarla dolu olacak. Asal geri dönemeyeceğiz. Bizim asıl hedefimiz İsrail’in bu hukuksuz tutumunu Afrika’nın en ücra köşesine kadar duyurmak.’’

Gece Grup Genç’in ezgileri ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024