İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli çocuklar dünyaya mesaj yolladı: “Barış istiyoruz, Gazze’de ambargo kalksın”
İsrail, Gazze’ye her gün yeni bir hava operasyonu düzenleyerek yeni bir savaşı başlatacak adımlar atarken İstanbul’da bulunan 10 Filistinli çocuk, düzenledikleri basın toplantısında barış mesajı verdi
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 28.03.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’teki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında kameralar karşısına geçen 10 Filistinli çocuk,  kardeşlik ve barış mesajları verdiler. Gazze’de yeni bir savaş istemediklerini dile getirdiler.

Filistinli çocuklar, son dönemde İsrail’in yeniden hava saldırılarına başladığını, bu saldırılarda onlarca insanın hayatını kaybettiğini ifade ettiler.

Türkiye’ye gelen Bisan Sagga, Gazze’de tank sesleriyle uyuyup, kurşun sesleriyle uyandıklarını söyledi. Sagga, “Ben Gazze’de yaşıyorum. Bütün dünya çocuklar için barış diliyorum. Şu bilinsin ki bizler Gazze’de tank sesleri ile uyuyup, kursun sesleri ile uyanıyoruz” dedi.

Muhammed Beşir Salih ise, “Bizler dünya için, Gazze için barış diliyoruz. Bizim içimizde birçok çocuk ailelerini ve yakınlarını savaş sebebiyle kaybetti. Bugün Libya’da yaşanan savaşı bir savaş çocuğu olarak iyi anlıyorum. Onların psikolojisini tahmin ediyor ve dua ediyorum” diye konuştu.

Dua El Ferah da, hayırsever Türkiye halkı sayesinde başka bir dünyayı görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Dünya’daki hiçbir çocuğun savaş yaşamaması temennisinde bulunan Ferah, “Burada şaşırdığım bir şeyi de sizlerle paylaşmak isterim. Gazzeli çocukların savaş ortasında hala güçlü olmasına hayret ediyorum” şeklinde konuştu.

Yetim olan Nur Rami Said ise bir an önce Gazze üzerindeki ambargonun kaldırılmasını istedi. İsrail’in zulümleri ile çok üzüldüklerini ve sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatan Said, bir an önce barışın gelmesini temenni etti.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç da konuşmasında çocukların resimlerinde hep savaşla ilgili bir figür gördüklerini kaydetti. Filistinli çocukların İstanbul’da olduğu sürede, Gazze’de yeniden hareketlenmelerin başladığını belirten Oruç, “Gazzeli çocuklar buradayken Filistin’e yeniden İsrail operasyonları başladı. Bu saldırılarda onlarca insan öldü. Bunların önemli bir kısmı çocuklar oldu. Buradaki misafir çocuklarımız ilk defa Gazze’nin dışına çıktılar. Birkaç gün sonra tekrar ülkelerine dönecekler. Bu çocuklar ve bütün Filistinli çocuklar savaş istemiyor. Biz hiçbir çocuğun ölmesini istemiyoruz. Gazze’de İsrail’in tetiklemesiyle yeni bir savaş kapıda. Bu savaşın başlatılmadan bitirilmesini istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024