İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Patanili yetimler yararına kermes
Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Patani’de temelini attığı yetimhane yararına kermes düzenledi. Kermes 14 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
Patani 27.04.2011

Dünyanın değişik ülkelerinde, binin üzerinde yetimin bakımını üstlenmiş durumda olan AYDER son olarak Patani’de yeni bir yetimhanenin temelini attı. 100 yetimin barınacağı ve eğitim göreceği yetimhane çok kısa bir sürede tamamlanarak faaliyet geçecek. AYDER yetimhanenin hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Konya’da yetimhaneye destek vermek isteyen gönüllülerimiz tarafından bir kermes düzenlendi. Kayalı Park eski Telekom binasında açılışı gerçekleştirilen kermesin açılış konuşmasını AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında  “AYDER olarak Konya’da ve dünyanın değişik ülkelerinde bini aşkın yetimin sponsorluğunu yapmaktayız. Bu sayı aslında Konya gibi bir il için çok az. Amacımız sponsorluğunu yaptığımız yetimlerin sayısını artırmaktır. Yetimlerimizin eğitim, gıda, barınma, sağlık, giyecek ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Konya AYDER olarak İHH vakfımızın öncülüğünde Tayland Patani’de 100 yetimin barınacağı ve eğitim alacağı Konya AYDER yetimhanesinin temelini de atmış bulunuyoruz. Halkımızın sağlayacağı katkılarla bu yetimhanenin en kısa sürede hizmete gireceğine inanıyoruz” dedi.

Kermesin yardımsever aileler tarafından oluşturulduğunu ve gelirinin de yine yetimler ve muhtaç insanlar yararına kullanılacağını dile getiren Hidayet Yılmaz, “14 Mayıs tarihine kadar kermesimiz halkımızın ziyaretine açık olacak. Kermesimizde çeyiz eşyaları, Ev tekstil ürünleri, züccaciye reyonu, bay ve bayan ayakkabı reyonu, pasta çeşitleri, çorba çeşitleri, saç böreği, sıcak ve soğuk içecekler bulunmaktadır. Yardımsever Konya halkının bizi yalnız bırakmayacağını biliyor, kermesin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026