İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler için pedal çeviriyor
Malatya İHH gönüllülerinden İhsan Kılıç "Yetim Farkındalığı" oluşturmak için Malatya'dan yola çıkarak 13 il dolaşıp bin 500 km pedal çevirecek.
23.09.2020

Dünyada yetimlerin zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekmek için pedal çevireceğini söyleyen İHH gönüllüsü İhsan Kılıç, "Açlıklar, savaşlar, insani krizler, doğal afetler vs derken bunlardan en çok etkilenenler de muhakkak ki yetimlerdir. Yetimler yani babaları vefat eden hiçbir koruması olmayan çocuklardan bahsediyorum. Bende yetimler için ne yapabilirim sorusunu önce kendime sordum ve durumu İHH yetkililerine aktardım. Yaptığımız görüşmeler sonucu en önemli şeylerden birinin 'farkındalık oluşturmak' olduğu kanısına vardık ve böyle bir yola giriştim" dedi.

Malatya'dan Bursa'ya bisikleti ile yola çıkacağını, 13 ile uğrayacağını ve yaklaşık bin 500 km'den fazla yol kat etmeyi hedeflediğini belirten Kılıç, "Bir nebze farkındalık oluşturabilirsem ne mutlu bana. Yetimler için bir şeyler yapmak her insanın olduğu gibi benimde insani görevlerimin arasında. Herkesi "yetimler için ne yapabilirim?" sorusunu sormaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

1.jpeg

Her gün 10 bin yeni yetim

Giydiği tişörtünde "Yetim Gülerse Dünya Güler ve Her Kalbe Bir Yetim, Kalpler Yetim Kalmasın" sloganları yazan İhsan Kılıç'ı uğurlamaya gelenlerin arasında İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derin de yaptığı açıklamada 'Savaşlar, insani krizler, doğal afetler, hastalık gibi sebeplerden dünya üzerinde her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor.

Malatya'da yaptıkları yetim çalışmaları hakkında da bilgi veren Ömer Derin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Malatya İHH olarak bizde Malatya'mızda yüzlerce yetime bağışçılarımızın katkılarıyla destek olmaktayız ve olmaya devam ediyoruz. Herhangi bir sıkıntıları olmamaları için arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. 

ttt.jpeg

Dualar eşliğinde "yetim farkındalığı" oluşturmak için ilk pedallarını çeviren İhsan Kılıç yaklaşık 20 gün sürecek bin 500 km'den fazla yolculuğuna başladı.

whatsapp-image-2020-09-23-at-12.47.06.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022