İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Somali’ye kalıcı projeler
İHH İnsani Yardım Vakfı, açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali’de acil yardım çalışmalarının yanı sıra kalıcı projeler de gerçekleştiriyor.
Afrika, Somali 17.08.2011

Somali halkının kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayacak projelerin fizibilitesini yapan İHH ekipleri, çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Sulama kanalı açma, tarımcılığa destek vermek için traktör yardımında bulunma, eğitim kursları açma ve susam yağı sıkma makinesi bağışı gibi projeler bağışçıların desteğini bekliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklığın baş göstermesiyle birlikte tüm dünya ve Türkiye’nin öncelikli gündemi olan Somali’de, 11 yıldır bölge halkının kalkınmasına yönelik kalıcı projeler gerçekleştiriyor.

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali’de acil yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bölge halkının yaşanan afetler karşısında kendi ayakları üzerinde durabilmesi için eğitim merkezlerinden sulama kanallarına, traktör desteğinden ihtiyaç sahiplerine dükkân açmaya kadar birçok kalıcı projeyi hayata geçiriyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede tarımsal faaliyetlerin arttırılması için çiftçilere jeneratör desteğinde bulunurken, dul bayanlara yönelik sebze tezgâhı açma projesi ile de 10 fakir ailenin geçimine destek oldu. İHH ekipleri ayrıca 10 fakir aileye de inek dağıtımı yaptı ve yine 10 aileye bölgede sık kullanılan mısır öğütme makineleri bağışlayarak destek oldu.

Bölge insanının kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi için kalıcı projeleri hayata geçiren İHH, ihtiyaç sahibi 10 aileye susam yağı sıkma makinesi, 20 aileye at arabası, 10 aileye dikiş makinesi bağışında bulundu. İHH ayrıca 10 aile için de içecek ve meyve suyu dükkânları açtı. Ayrıca ekipler, bölge insanının ihtiyaç duyduğu teknik ve eğitimsel desteği de sağlıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölge halkının geçimini destekleyen kalıcı projeleri devam ediyor. İHH, bölgede açacağı sulama kanalı ile de çiftçiliği ve bölge halkının geçimini destekleyecek. Somali’deki çiftçilerin seri üretime geçebilmeleri için de traktör bağışı kampanyası ile bölge halkına destek olunması planlanıyor. Somali’de hayata geçirilecek diğer projeler için tıklayınız: http://www.ihh.org.tr/destek-bekleyen-projeler/tr/

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024