İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filipinler tayfuna teslim
Filipinlerde yaşanan tropikal yağmurlar ve sonrasında meydana gelen tayfunda 1100 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişiye hala ulaşılamıyor. Yaşanan afetin ardından bölgede çalışmalar yürüten İHH İnsa
Filipinler 26.12.2011

Filipinlerin Mindanao bölgesi Cagayan De Oro ve İligan şehirlerinde geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına ve yağmur yerini tayfuna bıraktı. Washi adı verilen tayfun Cagayan de Oro şehrinin yarısını ve İligan şehrinin dağlık ve kırsal kesimlerini tesiri altına aldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR KAYIP

Tayfunda 1100’den fazla kişi hayatını kaybederken yaklaşık 1000 kişiden hala haber alınamıyor. Kayıpların büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. 150 bin kişi ise sel bölgelerinden tahliye edildi. Onlarca köy ve kasaba da haritadan silindi.

Yaşanan afetin ardından bölgedeki partner kuruluşu Hayat Mindanao ve bölgede yetimhaneleri bulunan diğer bir kurum Çare Derneği ile ortak hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfı ilk etapta 10 bin felaketzedeye acil yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Afetzedelere gıda, temiz içme suyu, ilaç ve temizlik malzemesi dağıtımı yapıldı. Sel afetinin vurduğu Filipinlerin Mandalanao adasında İligan ve Cagayan de Oro'da çalışmalar halen devam ediyor.

GÜNLERDİR 1 TABAK PİRİNÇ BEKLİYORLAR

Insanlar günlerdir uyku yüzü görmeden sadece bir tabak pirinç alabilmek için bekliyorlar. Bölgedeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi temiz içme suyuna ulaşabilmek. Tayfunun etkileri geçtikten sonra bu seferde çamur deryası içerisinde kalan bölgelerde salgın hastalıkların artmasından korkuluyor. Filipinlerde yaşanan afetin ardından bölge halkına yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız www.ihh.org.tr web sitemizden ve 0212 6312121 numaralı telefonlardan İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaşabilirler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024