İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze'ye tam donanımlı bir hastane gönderdik
Vakfımız MÜSİAD ile birlikte Gazze’ye tam donanımlı bir hastaneye yetecek sağlık malzemelerinin bulunduğu bir kargo uçağı gönderdi. Öte yandan Gazze'nin bombardımanda yok edilen sağlık alt yapısını ye
Filistin, Ortadoğu 13.01.2009

MÜSİAD ile İHH'nın ortak yürüttüğü çalışma ile Gazze’ye içinde insani yardım malzemeleri ve tam donanımlı bir hastaneye yetecek tıbbi malzemelerin bulunduğu ikinci bir kargo uçağı daha gönderildi. 631 bin 838 TL değerindeki 26 tonluk tıbbi malzeme taşıyan THY uçağı dün saat 19:00 ‘de Atatürk Havaalanı’ndan Mısır’ın Gazze’ye en yakın bölgesi olan Ariş Havaalanı’na hareket etti.

Uçaktaki tıbbi malzeme Ariş’te kamyonlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek. Gazze’de son belirlemelere göre 4 bini aşkın yaralı bulunuyor. Hastanelerde ilaç ve medikal donanımın az olmasından dolayı yaralıların yüzde 15’i hayatını kaybediyor. Bu anlamda gönderilen yardım, hastanelerdeki tıbbi cihaz eksikliğini bir nebze de olsa giderecek.

Gazze’ye 2.500.000 TL’lik nakdi yardım

Öte yandan vakfımız bombardımanda yok edilen hastanelerin yeniden inşaasına destek olmak amacıyla, Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerine 2.500.000 TL’lik nakdi yardım ulaştırdı. Bilindiği gibi İsrailin Gazze'ye yönelik giriştiği saldırılarda birçok hastane ve ambulan hedef oldu. İsrail saldırılarında şimdiye kadar çok sayıda doktor ve sağlık görevlisi hayatını kaybederken, bazı hastane ve sağlık ocakları da kullanılamaz hale geldi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024