İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurban 2012
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Kurbanlarınızı 100’ün üzerinde ülkede ve Türkiye’nin 66 il ve ilçe merkezinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 14.09.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Kurban 2012 çalışmalarımıza "Kurban İbadet; Paylaşmak Kardeşliktir" sloganıyla başladık.

100’ün üzerinde ülkede ve Türkiye’nin 66 il ve ilçe merkezinde Kurban kesecek ve dağıtım yapacak olan İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine her yıl bayram yaşatıyor.

Kurban; İsmail’in adanmışlığı, bir babanın en sevgilisine en değerlisini armağan edişidir… Kurban sadakattir, ibadettir, paylaşmaktır, berekettir; dünyanın bir ucundan diğer ucuna açılan kapıdır; hayra giden yoldur; Hakk’a yaklaşmaktır.

[video-270]

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu sene de Türkiye dâhil 100’ün üzerinde ülke ve bölgede; Türkiye’de ise 66 il ve ilçe merkezinde kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak.

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri kurban ziyaretlerinde atılacak.

[video-258]

KURBAN BEDELİ 550 TL

İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban 2012 çalışmalarını 100’ün üzerinde ülke ve bölgede geçekleştirecek. İHH’ya vekâlet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar 550 TL ödeyerek dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağışı www.ihh.org.tr adresinden yapılabilecektir.

100’ÜN ÜZERİNDE ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU

İHH, başta katliam kâbusu yaşayan Arakanlılar ve savaş ortamındaki pek çok olumsuzluklarla mücadele eden Suriyeliler olmak üzere dünyanın 100’den fazla ülkesinde kurban keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

[video-260]

Kurban organizasyonu yapacağımız ülke ve bölgeler:

Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arakan, Arnavutluk, Azad Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Doğu Timor, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gambiya, Gana, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Irak, İnguşetya, İran, Jammu Keşmir, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay Çerkes, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Kosova, Küba, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malavi, Mali, Mısır, Moldova, Moritanya, Moro, Mozambik, Nepal, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Papua Yeni Gine, Patani, Peru, Polonya, Preşova, Romanya, Ruanda, Rusya, Sancak, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tataristan, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zimbabve.

Türkiye’de Kurban organizasyonu yapacağımız illerimiz:

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis – Tatvan, Bolu, Bursa, Bursa-İnegöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay-İskenderun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kocaeli-Gebze, K.Maraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

[video-2]

“YİNE GELMİŞ BİZİM ÇOCUKLAR”

Geçen yıl Cibuti’de Kurban organizasyonunda bulunan İHH Gönüllüsü Emrah Engin duygularını şöyle ifade etti: “Cibuti’deki partnerimiz tarafından bize verilen çizelgede bölgeler, kesilecek kurban sayıları ve ulaşılacak insan sayısı tüm detaylarıyla belirtilmiş. Dağlar, vadiler aşarak dört saat sonra ilk durağımıza varıyoruz. Bayram namazındayız. Ne güzel bir manzara. Sahilde namaz için hazırlanmış koskoca bir alan ve akın akın ilerleyen kadın ve erkeklerle rengârenk kıyafetler içinde çocuklar... Kalabalığın içerisinde hemen fark ediliyoruz. Bakışlar “yine gelmiş bizim çocuklar” havasında, samimi ve içten. Aynı içtenlikle kucaklaşıyor, hayır dualarla görevimiz için “Bismillah” diyoruz.”

[video-259]

İHH’ya kurbanınızı nasıl bağışlayabilirsiniz?

- Vakıf merkezine gelerek elden

- Banka hesap numaraları aracılığıyla

- Posta çeki hesabıyla

- İHH’nın internet adresinden (www.ihh.org.tr ) Online bağışla

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

-Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na 0212 631 2121 ‘den ulaşarak bilgi alabilir, bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın
 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024