İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bu kurban 2 milyon kişiye ulaştık
İHH, 24 yılın verdiği güvenle bu yılki kurban çalışmalarını Türkiye ile birlikte 5 kıtada 89 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. Vakfımız bu bayramda bağışlanan 43 bin 155 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH ayrıca Türkiye ile birlikte farklı ülkelerdeki 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık hediye etti.
13.09.2016

Kurban çalışmaları vesilesiyle dünyanın dört bir yanına ulaşan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor; aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyusu, eğitim merkezi, yetimhane gibi birçok projenin açılışı bu ziyaretler esnasında gerçekleştiriliyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapılıyor. İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

ihh-suriye-kurban-2016-2.jpeg

Suriyeli mültecilerle kurban

Suriye krizinin altıncı yılına girdiği bu Kurban Bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan toplam 8 bin 381 hisse kurbanın kesimi yapılarak yaklaşık 400 bin Suriyeli mülteciye dağıtıldı. Ülkede temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük sıkıntı çekiliyor. İHH ekipleri bu kurbanda İdlip, Halep, Hama, Lazkiye, Humus, Şam gibi bölgelerde kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Çatışmaların eksik olmadığı Ortadoğu’da dağıtımlar

Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Ürdün, Yemen gibi problemlerin ve çatışmaların eksik olmadığı yerlerde ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri yapılarak dağıtımları yapıldı.

Filistin-Gazze

İHH, Filistinli ihtiyaç sahiplerini unutmuyor. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede İHH ekipleri, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’de toplam 2 bin 486 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

Yemen

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise bin 300 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere ulaştırıldı.

uganda.jpeg

Afrika'da Kurban

İHH ekipleri, Afrika’da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı.

Somali'de bin 260 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başladı. Sudan’ın Kesele, Hartum ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere bin 330 hisselik kurban kesildi. Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapıldı.

Arakan ve Nepal

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde ve 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de kurban kesimi yapıldı. İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 3 bin 535 hisse, Nepal’de bin 260 hisse kurban ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bangladeş’te ise bin 50 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

filipinler--moro-2.jpeg

Filipinler - Moro

Filipinler hükümeti ve Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasındaki barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan İHH, Filipinler-Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan 630 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Pakistan, Afganistan, Doğu Türkistan...

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da bin 680, Keşmir’de 490, Afganistan’da 690, Çeçenistan’da 297 ve Hindistan’da 2 bin 310 hisselik kurbanın kesimi gerçekleştirildi. Doğu Türkistan’da ise 341 hisselik kurban kesimi yapıldı.

ihh-kurban-2016-6.jpg

Balkanlar

İHH ekipleri Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan'da da (Sancak, Preşova) kurban çalışması gerçekleştirdi. Balkanlardaki farklı ülke ve bölgelerde toplam bin 445 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

img_5816.jpg

Yetimlerin bayramlık sevinci

İHH, Türkiye ile birlikte 11 ülkedeki 34 bin 719 yetime bayramlık kıyafet ulaştırdı. Bağışçıların destekleri ile yetimlere bayramlık dağıtımı yapılan ülkeler şu şekilde: Arnavutluk, Çad, Çeçenistan, Filistin, Karadağ, Keşmir, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye ve Türkiye.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024