İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye sınırına mülteci akını sürüyor
Katliamdan kaçan Suriyeliler Türkiye sınırına akın ediyor. Telebyad bölgesine gelen binlerce mülteci Suriye’deki okulların sınıflarında zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 17.12.2012

Bölgeye giden Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği yetkilileri Telebyad’da bulunan Nuseybe ve Sabak okullarında kalan sığınmacı aileleri ziyaret etti. Heyet, soğuktan korunmak için sünger ve battaniyeden başka imkânları olmayan mültecilere soba ve yakacak yardımında bulundu.

Rakka,  Deyrazor,  Şam ve Halep’ten yanlarına hiçbir eşyalarını almadan yollara düşerek Telebyad bölgesine sığınan Suriyeliler Türkiye’deki mülteci kamplarının doluluğu nedeniyle sınırı geçemiyor.

Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği heyetinin tespitlerine göre okullarda kalan yaklaşık 1000 Suriyeli; 0-10 yaş arası 300 çocuk, 10-20 yaş arası 300 genç, 20-30 yaş arası 200 ve 30 yaş ve üzeri 200 yetişkinden oluşuyor.

Acil olarak çocuk bezi, çocuk maması, kışlık kıyafet, ayakkabı, battaniye, yatak, halı, elektrikli ısıtıcı, soba, ilaç vb. yardım malzemelerine ihtiyacı olan mülteciler Türkiye tarafına geçmeyi bekliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022