İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bombardıman altında yardım çalışmaları
İHH ekipleri Misrata’da yoğun bombardıman altındaki yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Misrata’ya ulaşan 5,3 milyon TL değerindeki yardım gemisindeki malzemelerin dağıtımları tamamlanarak i
Libya 30.04.2011

Libya’daki halk isyanı sonrasında çıkan çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle ülkenin batısında bulunan ve aylardır abluka altında olan Misrata’da tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Kaddafi güçleri tarafından ablukaya alınan kent yoğun bombardımana tutuluyor. Geceleri elektriğin olmadığı, temiz içme suyunun tükenmek üzere olduğu ve karadan hiçbir yardım malzemesinin girişine izin verilmediği kentte, insanlar sadece deniz yolu ile gelen yardımlarla yaşama tutunmaya çalışıyorlar.

Olayların ilk başladığı andan itibaren bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH, 2 hafta önce Misrata’ya 682 tonluk bir insani yardım malzemesi gönderdi. Yoğun çatışmaların yaşandığı Misrata limanına 1 haftada ulaşabilen gemi, güvenlik sebebiyle 3 günde boşaltılabildi. Boşaltım işlemlerinin tamamlanmasının ardından İHH ekipleri hızlı bir şekilde dağıtımlara başlayarak yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine çok kısa bir sürede ulaştırmayı başardı. Ancak dışarıdan gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalışan Misrata halkı hala yokluk içerisinde yaşamaya devam ediyor. Bir yandan Kaddafi askerlerinin bombardımanı devam ederken diğer yandan depolardaki stoklar da tükenmek üzere.

İHH’nın Misrata’daki çalışmalarını organize eden Serkan Öktem yoğun bombardıman ve silah sesleri altında yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Misrata’nın hala yoğun bir abluka altında olduğunu belirten Öktem izlenimlerini şu şekilde anlattı: ‘‘Son gelen gemiyle birlikte yaklaşık 10 gündür Misrata’da yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlk günler kentin içinde olan çatışmalar, direnişçilerin Kaddafi güçlerini şehrin dışına atması ile bombardımana dönüştü. Trablus ve Sirt gibi Kaddafi güçlerinin kalesi pozisyonunda bulunan şehirlerin arasında olan Misrata’ya 30 – 40  kilometre uzaktan hedef gözetmeksizin bomba atışı yapılıyor. İnsanlar burada açlıkla sınav oluyorlar. İHH olarak yardım gemimiz içindeki temel ihtiyaç maddelerinin dağıtımlarını gerçekleştirdik. Ancak burada insani kriz her geçen gün daha da artıyor.’’

Misrata Limanı’na mayın döşendi

Misrata’ya ulaşımın sadece deniz yolu ile gerçekleştirilebildiğini söyleyen İHH görevlisi Serkan Öktem geçtiğimiz gün Kaddafi güçlerinin Misrata limanı ve çevresine mayın döşediğini bildirdi. Öktem sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘ Dün koalisyon güçlerinin yaptığı çalışmalarda ufak balıkçı teknelerinde mayınlar bulundu. Araştırmalarda bu mayınların Kaddafi güçleri tarafından Misrata limanına ve çevresine döşendiği tespit edildi. Mayınların temizlenmesi için çalışmalar hemen başladı. Açıkçası burada halkın her türlü yardım malzemesine ihtiyacı var. Yaklaşık 500 bin kişi abluka ve bombardıman altında yaşamaya çalışıyor.’’

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024