İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filipinler'deki Müslümanların acısını paylaştık
İHH, Cotabato'daki yangın felaketinin yaralarını sarmak için görev başındaydı.
Filipinler, GüneyAsya 31.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Filipinler'in Mindanao eyaletinin Cotabato şehrinde meydana gelen yangının hemen ardından yardım çalışmalarına başladı.

İHH ekipleri yangında evlerini kaybederek büyük mağduriyet yaşayan 400 aileye acil gıda yardımı ile geçici barınaklarında kullanabilecekleri çeşitli malzemeler dağıttı.

Aileler Müslüman oldukları için Filipinler devletinden gerekli desteği alamadıkları için büyük mağduriyet yaşamaya devam ediyorlar.

Filipinler'in Mindanoa eyaletine bağlı Cotabato şehrinde 12 Şubat’ta meydana gelen yangın büyük bir faciaya yol açtı. 2 binden fazla insanın etkilendiği korkunç yangında 262 ev tamamen yok olurken, onlarca kişi hayatını kaybetti. Yangından sağ olarak kurtulanların büyük bir kısmı da üzerine giydikleri elbiselerin dışında hiçbir eşyasını kurtaramadı.

Yangından etkilenen bütün insanların Müslüman olması dolayısıyla Filipinler hükümeti bu yangına yeteri kadar ilgi göstermedi. Zaten evlerini kaybeden Müslüman ailelerinin bir çoğu da yaşanan savaşın ardından evlerini terk ederek buraya yerleşmek zorunda kalan mülteci ailelerdi.

İHH İnsanı Yardım Vakfı yangından hemen sonra partner kuruluş vasıtasıyla bölgeye acil yardımda bulundu. Ayrıca ilk olarak bölgeye giderek acil yardım çalışmalarına katılan İHH ekipleri yerinde gözlem sayesinde ailelerin acil ihtiyaçlarını da belirlediler.

Bölgede yapılan incelemelerin ardından hemen harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı ilk etapta yangının mağdur ettiği 400 aileye gıda yardımı yaptı. Ayrıca ailelere gıdalarla birlikte geçici barınaklarında kullanmaları için tencere, tava, kova, bardak gibi ev eşyaları dağıtımı da yaptı.

Büyük bir mağduriyet yaşayan Filipinler Müslümanlarına destek olmak isteyen hayırseverlerimiz bağış yapabilirler. 

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024