İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya'da "Kudüs Şehitleri Gecesi" etkinliği
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sakarya’da düzenlenen “Kudüs Şehitleri Gecesi”ne katıldı. Yıldırım, İsrail’e yönelik olarak, “Bundan sonra sadece Filistin değil, karşında biz de varız” dedi.
Filistin 17.02.2018

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Atatürk Spor Salonu'nda "Kudüs Şehitleri Gecesi" düzenledi. Geceye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşma yapan Bülent Yıldırım, çok zor günlerden geçildiğini, birilerinin Türkiye'yi parçalamak, bölmek ve İslam'dan uzaklaştırmak istediğini söyledi. Yıldırım, İsrail'e yönelik, “Müslümanları tamamen yok etmek istiyorlar. Onun için bugün her günden daha diri, dinç, güçlü ve birlik içinde olmalıyız, hiç durmadan çalışmak zorundayız. Davamız, İslam ve özgürlük davasıdır. Bunu fert fert, ev ev, her yere anlatarak zalime, zulme karşı çıkmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

bulent-yildirim.jpg

“İsrail’le asla barış olmaz”

Yıldırım, Yahudiler'in Filistin'de küçük çocukları öldürdüğünü, İsrail bakanının küçük çocukların öldürülmesi gerektiği şeklinde açıklamalarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya, buna sessiz kalıyor. Niye? 'Bu küçük çocuklar büyüyünce bizim düşmanımız olacak' diyorlar. Ey bilmem ne bakanı, sen Filistinli çocukları öldürüyorsun ya, 'Bunlar büyüyünce bizim düşmanımız olacak' diyorsun ya, ben sana o zaman bir müjde vereyim; Türkiye'nin her evladı büyüyünce senin düşmanın olacak, seni yok edecek, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılacak Allah'ın izniyle.

Biz biliyoruz ki Suriye, Irak, Libya, Afrin, Türkiye ve Mısır için İsrail'in ortadan kalkması gerekir. İsrail'le asla barış olmaz, İsrail'e asla güvenilmez. İsrail yalancıdır, sözünde durmaz. Katliamcıdır, çocuk katilidir, bebek katilidir. Ama İsrail şunu çok iyi bilecek; Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece Filistin değil, karşında biz de varız. Yürümesini de biliriz, gelmesini de biliriz, oluşturduğunuz demir kubbeyi başınıza yıkmasını da biliriz. Onun adımıdır şu anda Suriye'de olanlar."

afis.jpg

“Suriyelilere haksızlık yapmayın”

Yıldırım, bazılarının Kürt-Türk, bazılarının da Türk-Suriyeli kavgası çıkarmaya çalıştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne diyorlar? Bizim askerimiz gidiyor, Suriyeli gençler niye Afrin'e gitmiyor? Bu sizin yadırgadığınız 15-16 yaşındaki çocuklar, Afrin için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber gittiler ve şehitler verdiler. Onun için sakın Suriyeliler'e haksızlık yapmayın. Eğer birileri sizi Suriyeliler konusunda ters köşeye yatırmak istiyorsa bilin ki fitnecidir, haindir. Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalışırlar, sakın oyuna gelmeyin. Bu ülkeye gelen herkes bizim misafirimizdir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz."

grup-yuruyus.jpg

Grup Yürüyüş’ün de sahne aldığı etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve son olarak dualar edildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023