İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa’da yetimler için şenlik düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi koordinasyonunda Şanlıurfa’da yetim çocuklara yönelik şenlik düzenlendi. Çeşitli oyunların ve etkinliklerin düzenlendiği programda ayrıca, 600 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.
16.05.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Yetim Dayanışma Günleri programında yetimleri sevindirmek ve mutluluklarına vesile olmak için piknik alanında oluşturduğu şişme oyun alanları, yarışmalar, jonglörler, Karagöz Hacivat, İbiş, Tahta bacak gösterileri, uçurtma şenliği, çuval yarışı, sandalye kapmaca ve yüz boyama etkinlikleriyle hayırseverler ile yetim çocukları bir araya getirdi.

img_0081.jpg

Oyunlar oynandı, ikramlar yapıldı

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tiyatro gösterisiyle devam eden programda sahne gösterileri ile çocuklar eğlenirken, sonrasında hediye dağıtımları yapıldı. Sunuculuğunu Hüseyin Goncagül’ün yaptığı program ve yarışmalarda birbirleriyle kıyasıya yarışan yetimlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Yarışmalar sonrası alana kurulan sofralarda öğle yemeği yenildi ve yetimler cemaatle öğle namazı kıldı.  Yedi adet şişme oyun alanında eğlenen yetimlere ayrıca patlamış mısır, pamuk şeker, dondurma, kek ve meyve suyu ikram edildi.

img_9652.jpg

Katkı sunanlara teşekkür

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila açılış ve selamlama konuşması yaptı. Atilla konuşmasında “Bize bu yavrularımıza hizmet etme lütfunda bulunan Allah’a hamd ederiz. Programa maddi ve manevi destek veren, katılım sağlayan herkese, emek veren gönüllülerimize, personellerimize teşekkür ederiz. Sultanbeyli İHH başta olmak üzere, Sultanbeyli Kaymakamlığına, Sultanbeyli Belediyesine, Sultanbeyli İHH bağışçı ve gönüllülerine, Sultanbeyli STK’larına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’e hassaten şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

img_0167.jpg

Şanlıurfa’da 3 bin 500 yetime sponsorluk

İHH olarak hayırseverlerin destek ve katkıları ile yetimlere yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Atila, “Türkiye ile birlikte dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Özellikle yetimlerin barınma, gıda, giyim, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılamaya gayret ediyoruz. İHH olarak dünyada 130 bin civarı, Şanlıurfa’da ise 3 bin 500 yetime sponsorluk yapıyoruz” dedi.

img_9595.jpg

“Yüzlerindeki tebessümü artırmak istedik”

Sponsor oldukları yetimlere düzenli olarak nakdi yardım ve belli dönemlerde de ayni yardımlarda bulunduklarını ifade eden Atila sözlerine şöyle devam etti: "Yetim Dayanışma Günleri kapsamında tertiplediğimiz programlarla bizlere emanet olan bu yavrularımızın farklı bir gün yaşamalarını sağlamak, yüzlerindeki tebessümü artırmak istedik. Annelerden isteğimiz; bu yavrularımızı İslam ahlakı üzerine yetiştirmek suretiyle onların kendilerine, ailelerine, memlekete ve ümmete faydalı birer fert olmaları için çalışmalarıdır.”  

Bu yıl Yetim Dayanışma Günleri’nin 11’incisinin düzenlendiğini aktaran Atila, “Ülkemiz dahil 31 ülkede yetimlerin hayatına dokunuyoruz. İHH olarak yetimler ve annelerinin yaşam şartlarını iyileştirmek için 202 proje hazırlamış bulunmaktayız. Yetim annelerinin ihtiyacına göre meslek edindirme kursları, kendi geçimini sağlayabilecekleri araç gereçlerin temin edilmesi; yetimlerin yüzünü güldürecek sosyal ve kültürel projeler hayata geçiriyoruz” dedi.

img_9695.jpg

Programa yoğun katılım

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, çok sayıda STK başkanı ve davetliler de programa katılarak yetimlerin sevincini paylaştı. Programa ilginin yoğunluğu dikkat çekiciydi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül programdaki konuşmasında, yetim çalışmalarının önemini vurgulayarak İHH Şanlıurfa Şubesinin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirterek Şanlıurfa İHH’ya teşekkür etti.

img_0279.jpg

600 çocuğa bisiklet hediyesi

Sultanbeyli İHH adına söz alan Ali Yavuz Selim de şunları kaydetti: “İHH Sultanbeyli Temsilciliği olarak her sene yetim çocuklarımız için ‘Cennetin Çocukları Şenliği’ düzenliyoruz. Salgın öncesi kardeşlik bağları kurmak adına Bingöl ile başladığımız kardeş il uygulamasına bu sene 600 çocuğumuzun katılımı ile Şanlıurfa'da devam ediyoruz. Şanlıurfa’daki çocuklarımız ile bugün burada onların mutluluklarına şahit olmaya geldik. Bir hadis-i şerifte ‘Bir kimse, akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye cennet vacip olur’ buyuruyor peygamber efendimiz. Programa katılım sağlayan devlet büyüklerimize, idarecilere, sivil toplum kuruluşlarına, Gönüllülerimize, kıymetli bağışçılarımıza her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Gayemiz bir yetimin yüzü gülsün emeği geçenlerden Allah razı olsun.’

img_0206.jpg

Program sonunda Şanlıurfa’da yaşayan 600 yetime çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yetimlere sponsorların desteği oyuncak da hediye edildi.  

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024