İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa’dan Gazzeye destek gecesi
İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa gönüllüleri tarafından Gazze’deki ambargoyu denizden delmeyi amaçlayan gemi çalışmasına destek gecesi düzenlendi. Gecede Filistin’e yapılacak yardım kampanyasına bütü
Türkiye 07.03.2010

Vakfımız Gazze’deki ambargoyu karadan sonra denizden de delmek için gemi çalışmasını başlattı. Gazze’ye gemilerle insani yardım malzemeleri taşımak için hazırlıklara başlandı. Gemi alımı için araştırmalar sürüyor. Filoya Avrupa ülkelerinde de katılımlar olacak. Gemiler Gazze halkına ilaç, tıbbi malzeme ve inşaat malzemesi taşıyacak. Gemilerde aktivistler, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer alacak. 

Gemi çalışmasına destek için Anadolu illerinde programlar düzenleniyor.  

Şanlıurfa İHH gönüllüleri kampanyaya destek gecesi düzenledi. Şanlıurfa Şehitlik Çamlık Düğün salonunda yapılan geceye İHH Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay ve Vakit gazetesi yazarı Ahmet Varol konuşmacı olarak katılırken vatandaşların yoğun ilgisi oldu.

Yaşar Kutluay, konvoya herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Gemilerde ağırlıklı olarak demir, çimento ve tıbbi malzeme olacağını söyleyen Kutluay bu tarz çalışmalarla Gazze’ye uygulanan ambargonun anlamsız kılınacağını belirtti.

Yazar Ahmet Varol ise, Türkiye halkının Filistinli kardeşlerine destek vermeleri gerektiğini belirterek, Filistin ve Gazze meselesinin önemine dikkat çekti. Geceye katılan gönüllüler konvoya destek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler. Sanatçı Ömer Karaoğlu da ezgileriyle geceye renk kattı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024