İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Yetimleri Sevindirdik
Vakfımız “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Şanlıurfa'daydı.
Türkiye 03.04.2012

Vakfımız, düzenlediği “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Şanlıurfa merkez ve  Siverek ilçelerinden sonra şimdi de Suruç ilçesinde düzenlediği program ile yetimleri sevindirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Şanlıurfa gönüllüleri düzenledikleri bir program ile yetimlerle bir araya geldi. Suruç ilçesinde bir restoranda düzenlenen programa İHH Şanlıurfa gönüllüleri ve 10 yetim ailesi katıldı. İHH Şanlıurfa gönüllülerimiz yetimlerle birlikte yemek yiyip oyunlar oynadı, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Düzenlenen programda İHH gönüllüleri adına bir konuşma yapan Behçet Atila, Şanlıurfa’da 123 yetimin bakımını üstlendiklerini söylerken konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kutsal emanetler olan yetimlerle ilgilenmeye, bir nebze de olsa onları sevindirmeye çalışıyoruz. Şu anda Urfa genelinde 123 yetimimize aylık yardım yapıyoruz. Her bir yetimimize ayda 90 TL nakdi yardım yapıyoruz. Bu ilçemizde (Suruç’ta) ise 10 yetim ailemize ayda 90 TL nakdi yardım ulaştırıyoruz. Umarım ileriki zamanlarda daha fazla yetimimize nakdi yardım yapma imkânı buluruz. Bununla onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onların başlarını okşayıp dualarını almaya çalışıyoruz. Bu belki günahlarımızın affına vesile olur. Allah Resulü (SAV)’nün şu hadisi şerifine mazhar olmayı Allah’tan niyaz ediyoruz. ’Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız.’ 

Behçet Atila son olarak şunları kaydetti; “Bu çalışmalarda mesailerini harcayan gönüllü arkadaşlarımıza ve sponsor olan hayırseverlerimize de teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul etsin. Bundan sonraki durağımız inşallah Viranşehir ilçemiz olacak. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde Viranşehirli yetimlerimizi sevindirmeye çalışacağız.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024