İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
SAÜ ile İHH arasında işbirliği protokolü
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında insani işbirliği protokolü imzalandı. Yapılacak çalışma ile İHH'nın bakımını üstlendiği yüzlerce yetimin zihinsel ve psikolojik gelişimi için üniversitenin psikoloji, psikiyatri ve psikolojik danışmanlık alanlarında eğitim gören öğrencilerin gönüllü katkısı sağlanacak.
Türkiye 27.12.2014

Ülkemizde sayıları her geçen gün artan mülteci, yetim ve dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü için akademi ve sivil toplum kuruluşları arasında bir adım daha atıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sakarya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde işbirliği protokolü, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım arasında imzalandı.
 
Törenin ardından konuşan Prof. Dr. Elmas, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda hizmetleri olan İHH ile yapacakları bu iş birliğinde katkılarının olması kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 
 
Üniversitenin misyonunu ileri taşıyacak paydaşlarla işbirliğine verdikleri öneme değinen Elmas, "Bu işbirliğimiz de en önemlilerinden biridir. Bu tür çalışmaları biz sorgusuz sualsiz destekliyoruz. Bundan sonraki yapılacak diğer işbirliklerinde de birlikte olmayı ümit ediyoruz. Protokoller aslında birer formalitedir, inşallah olumlu ve somut adımlar atarak bunların meyvelerini veririz” dedi. 
 
PROTOKOLÜN İKİ ÖNEMLİ TARAFI
 
İHH ile imzalanan protokolün iki önemli tarafı olduğuna dikkat çeken Elmas, şöyle konuştu: “Bir tanesi üniversitemiz bir sivil toplum kuruluşuna ortak, onun çalışmalarına destek vermek amacıyla ortak bir çalışma yapılıyor. İkincisi üniversitemizin psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü de bu konuda kayıp aileler ve desteğe muhtaç ailelere özel bir proje yapıyor. Bu projelerin başarılı olması başka projeleri de beraberinde getirecektir." 
 
İHH Başkanı Yıldırım da böyle bir çalışmada SAÜ'yü örnek bir üniversite haline getirdiği için Prof. Dr. Elmas'a teşekkür etti. 
 
ÇALIŞMA YURT DIŞINDA DA ÖRNEKLENECEK
 
Bu çalışmanın Türkiye'deki her ildeki bir üniversitede yapılmasını amaçladıklarını belirten Yıldırım, "Ayrıca bu çalışmayı yurt dışında da örnekleyeceğiz. 150 den fazla ülkede çalışıyoruz. Burada edindiğimiz tecrübeleri oralara da aktaracağız. İnşallah, birçok alanda birçok insanın kurtuluşuna vesile olur" dedi.
 
1987-1998 arasında 1 milyon kimsesiz çocuğun organları çalınmış olduğunu anımsatan Yıldırım, dünyada kayıtlı olmayan tahmini rakamlara göre 400 milyondan fazla yetim çocuğun bulunduğuna işaret etti ve şunları kaydetti: "Bunların 210 milyonu kayıtlı. Sadece 1987-1998 arasında kayıtlara geçmiş 1 milyon kimsesiz çocuğun organları çalınmış durumda. Sakarya 'da yapmış olduğumuz bu çalışma, özellikle sınırdaki illerde güzel örnek oluşturacaktır. İçerideki Suriye kamplarında özellikle bazı misyoner teşkilatlar, 'psikolojik destek' adı altında kamplarda çalışmalar yapıyor. Orada toplumun gelenekleri dışında özellikle ergenlik çağındaki çocukları alıp Avrupa'da bazı yerlere götürüp 'moralleri düzelsin' diye kız, erkek aynı ortamlarda barındırılıyor. Aslında toplumlarına iyice yabancılaştırıyorlar. Din değişikliği ile karşılaşıyoruz veya ailede başka felaketlerle de karşılaşıyoruz. Onun için bu örneklerin her yerde yaygınlaştırılması için uğraşacağız."
 
ÜNİVERSİTENİN ENTELLEKTÜEL BİRİKİMİ VE İHH’NIN SAHA TECRÜBESİ BİRLEŞTİRİLECEK
 
Protokol İHH ve SAÜ arasında imzalanan protokol ile üniversitenin entelektüel birikimi ve İHH'nın saha tecrübesi birleştirilecek. İlk aşamada Sakarya 'daki yetimlerin sorunlarıyla ilgili yapılacak olan çalışmada, üniversiteden gönüllü öğrenciler ile yetim çocuklar buluşturacak. İHH'nın bakımını üstlendiği yüzlerce yetimin zihinsel ve psikolojik gelişimi için üniversitenin psikoloji, psikiyatri ve psikolojik danışmanlık alanlarında eğitim gören öğrencilerin gönüllü katkısı sağlanacak. İşbirliği sonraki dönemde mülteciler ve sığınmacılar konusunda da sürecek. 
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024