İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehit Faruk Aktaş Okulu ilk mezunlarını verdi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2013 yılında Tanzanya’da eğitim öğretim hayatına başlayan Şehit Faruk Aktaş Okulu ilk mezunlarını verdi.
Afrika, Tanzanya 10.01.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Eğitim Ve Kültür Projeleri kapsamında Tanzanya’nın Zanzibar adasında inşa ettiği Şehit Faruk Aktaş Okulu ilk mezunlarını verdi.

2013 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan okuldan 14’ü yetim toplamda 40 öğrenci mezun oldu.

508421736934.jpg

Okulun tarihçesi

Zanzibar Başbakan Yardımcısı Ali Juma Shamhuna’nın katılımlarıyla açılan okul, adını 17 Mayıs 2010’da Afganistan’a yetimhane arazisi bakmak için giderken uçakları düşen ekipte bulunan İHH Güney Asya Koordinatörü Faruk Aktaş’tan aldı.

Anaokulu ve İlkokul düzeyinde hizmet veren okulda ilk etapta 150 öğrenci Arapça ve İngilizce olarak eğitim almaya başladı. Daha sonra eklenen yeni dersliklerle ortaokul düzeyinde de eğitim vermeye başlayan okulda öğrenci sayısı 582’ye ulaştı. Okulda eğitim gören öğrencilerin 346’sı yetimlerden oluşmakta.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025