İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Sendai kan ağlıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekibinden Abdullah Caimoğlu, depremden en çok etkilenen bölge olan Sendai’nin şimdi de radyasyonun pençesinde kıvrandığını bildirdi. Camioğlu, bölgede radyasyon sev
OrtaAsya 15.03.2011

Sendai’de bir tek İHH kaldı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 5 kişilik acil yardım ekibi Japonya’nın Sendai kentinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipte bulunan Abdullah Camioğlu, Sendai’nin adeta hayalet bir şehre döndüğünü belirtti.

Depremden en çok etkilenen bölge olan Sendai’nin şimdi de radyasyonun pençesinde kıvrandığını anlatan Camioğlu, bölgede radyasyon seviyesinin her geçen saat yükseldiğini, Çernobil’e 1 seviye kaldığını kaydetti.

Bölgeden kaçan kaçana

Camioğlu, “Radyasyon seviyesi 6’ya yükseldi. İkinci bir Çernobil vakası yaşanmak üzere. İnsanlar Sendai’yi terk edip güneye kaçıyor. Bir kısmı da yükseklere çıkıyor. Sendai’de bütün yakıt istasyonları kapalı. Benzin bulamıyoruz. Biz de bu geceyi burada geçirmek zorundayız. Bugün 800 kişiye yemek dağıtımında bulunduk” dedi.

Sendai’de insanların çok çaresiz olduğunu anlatan Abdullah Camioğlu, “Burada ne hükümet var, ne de askerler. Uluslararası hiçbir yardım kuruluşu yok. İnsanlar kendi kaderlerine terkedilmiş durumda. Japonya’da böyle bir çaresizliğe şahit olmayı hiç beklemezdik. Yiyecek, içecek yok. Teknoloji devi Japonya her anlamda yokluklar ülkesi oldu. İnsanlar bir kaşık pirinci, bir kuru ekmeği bulamaz oldu. Deprem, tsunami ve radyasyon sızıntısı Japonya halkını perişan etti” dedi.

Tokyo’dan gelecek 3 kamyonluk yardım malzemesini dağıtacaklarını belirten Camioğlu,  Sendai’de kalan tek yardım kuruluşunun İHH olduğunu ifade etti.

Online Bağış için tıklayınız

Foto Galeri için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
4 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, bölgede derinleşen insani krizle birlikte sivillerin yaşamını tehdit etmeyi sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, Sadakataşı, Yetim Vakfı, Mülteci Hakları Derneği ve Özgür-Der’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Herson bölgesindeki Oleşki kenti başta olmak üzere çatışma bölgelerine güvenli bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulunuldu.
Ukrayna
25.09.2026
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026