İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
'Sevgi Öğünü projesi' yüzleri güldürüyor
Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen ‘Sevgi Öğünü’ projesi kapsamında beslenme ikramı yapılıyor.
Suriye 11.02.2021

İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki sığınmacı kampları ve merkezi yerleşim yerlerindeki bölge okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Sevgi Öğünü’ projesi gerçekleştiriliyor.

Bu proje kapsamında 10 bin savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim gördükleri okullarında haftanın 4 günü beslenme ikram ediliyor.

Öğrencilere dağıtılabilmesi için beslenme uzmanları tarafından hazırlanan menülerde; lahmacun, sandviç, galeta, falafel, kek, ayran ve meyve suyu gibi çeşitli besinler bulunuyor.

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı açıklamada, projenin eğitim yılının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Aydın, Sevgi Öğünü projesinin bağışlarla yürütüldüğünü belirterek, ‘‘BM raporuna göre Suriye’de 2 milyonu aşkın çocuk okula gidemiyor. Bir şekilde okula gitme imkanı elde edenler ise zor şartlarda eğitim görüyor. Suriye’deki okullarda öğretmen, sıra, masa, yazı tahtası, kırtasiye malzemesi kadar beslenme ihtiyacı da önemli bir sorun teşkil ediyor. Bu sorunu gidermek amacıyla bağışlarla yürütebileceğimiz Sevgi Öğünü projesini hayata geçirdik.’’ ifadesini kullandı.

img_1645.jpg

Destek için

10 bini aşkın Suriyeli öğrencinin projeden faydalandığını anlatan Sebahattin Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Suriye’nin kuzeyindeki İdlib, Afrin, el Bab, Cerablus, Tel Abyad ve Rasulayn bölgeleri başta olmak üzere birçok sahada beslenme ikramlarımız sürüyor. Çoğunluğu yetim olan 10 binden fazla çocuğumuz bu projeden faydalanıyor. Bir çocuğun 1 günlük beslenme menüsünün maliyeti ise 5 TL tutuyor.’’ dedi.

img_0392.jpg

Aydın, tüm hayırseverleri Sevgi Öğünü projesine destek vermeye davet etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024