İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze için ilk gemi satın alındı
Gazze’ye yardım malzemesi götürmek ve ambargoyu denizden delmek için ilk gemi satın alındı. Bu gemiyi Gazze’ye yolcu taşıyacak. Yük geminin alınması için de araştırmalar sürüyor. Gemi çalışmasına bütü
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 29.03.2010

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İstanbul Deniz Otobüsleri’nden (İDO) satın alınan Mavi Marmara gemisi 200 ton yük, 1080 kişilik yolcu kapasiteye sahip. 

Geminin satışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üçüncü bir ihale yapıldı. İhaleye tek başına giren İHH, gemiyi muammen bedeli olan 1 milyon 810 bin TL’ye satın aldı. 

Gemiyle Gazze’ye insan hakları savunucuları, aktivistler, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri götürülecek.  Gemiyle ayrıca ilaç, tıbbi malzeme gibi Gazze’de ihtiyaç duyulan insani yardım malzemeleri götürülecek. Gemi hayırseverlerin Filistin için yaptığı bağışlarla satın alındı. İHH, gemilerle Gazze’ye düzenli olarak yardım götürmeyi hedefliyor. Ambargonun tamamen kalkmasından sonra her iki gemi Filistin halkına bağışlanacak. 

İkinci hedef yük gemisi almak

Gazze’ye daha fazla yardım malzemesi götürmek için ayrıca bir yük gemisi alınacak. İHH ekipleri, yük gemisi için araştırmalarını sürdürüyor. Satın alınacak olan yük gemisiyle Gazze’ye binlerce tonluk ilaç, tıbbi malzeme ve demir, çimento gibi inşaat malzemeleri götürülecek. Bu yardımlar ambargo altındaki Filistin halkı için hayati bir öneme sahip. İsrail’in günlerce bomba yağdırdığı Gazze şehri onarılmayı bekliyor. İnsanlar yeniden evlerine kavuşacak günleri bekliyor. Gazze’de İsrail ambargosu sebebiyle inşaat malzemelerinin girişine izin verilmiyor. 

Gemiler Mayıs’ta yola çıkacak

Mayıs ayı ortasında ikisi Türkiye’den, 5’i Avrupa’dan olmak üzere 7 geminin yola çıkması bekleniyor. Bu gemilerin bir kısmı Gazze’ye yolcu, diğer kısmı ise insani yardım malzemesi götürecek. 

Bu gemide sizin de katkınız olsun

İHH’nın Gazze için başlatmış olduğu gemiyle yardım götürme çalışmasına siz de bağışlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak,  www.ihh.org.tr adresini ziyaret ederek veya bizzat vakfımızın merkezine gelerek bağışta bulunabilirsiniz. Bağış yaparken lütfen Filistin için olduğunu belirtiniz. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024