İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Siirt’te öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı
Siirt İnsani Yardım Derneği, yeni dönem eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce, yetim öğrencilere kırtasiye ve gıda yardımı yaptı.
Türkiye 19.09.2013

Siirt İnsani Yardım Derneği merkezinde gerçekleştirilen yardım dağıtım törenine katılan Siirt Valisi Ahmet Aydın, derneği ziyaret ederek başkan Murat Coşar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Aydın törende yaptığı konuşmada, toplumda yardımlaşma duygularını geliştirmek için yapılan bu yardımların çok önemli olduğunu belirtti. Aydın, “Dün İstanbul’da faaliyet gösteren Siirt Vakfı yaklaşık 1200 ailemize yardımda bulundu. Bugün de yetim çocuklarımıza eğitim öncesi Siirt İHH tarafından kırtasiye ve çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu yardımların Anadolu insanının tarihten gelen dayanışma ve yardımlaşma kültürünü yansıtması bakımından önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Siirt’te eğitim-öğretim gören 300 yetim öğrencinin daha önceden tespit edildiğini bildiren Siirt İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Coşar ise, “Vakıf olarak çalışmalarımızın en özel bölümü olan yetim biriminin düzenlediği bu yardım kampanyası ile yeni eğitim ve öğretim yılında, yetim çocuklarımızı sevindirmeyi ve ailelerine destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı her türlü araç-gereçlerin bulunduğu çantaların ve gıda paketlerinin hazırlandığını söyleyen Coşar, “İlk etapta 300 yetim öğrencimize bu yardımları yapacağız. Ayrıca ilimizde göreve geldiği günden bu yana fakir ve yoksul insanlara her zaman destek olan ve yardımseverliği ile adından söz ettiren sayın Ahmet Aydın’a da teşekkür ederim”şeklinde konuştu.
Yardım dağıtımı sırasında Vali Aydın, kendisinden bilgisayar isteyen bir çocuğun telebini de yerine getireceğinin sözünü verdi.

Program, öğrencilere yardım paketlerinin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Bir yetimin eğitim giderlerini karşılamak için tıklayın:

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024